Smaakvolle fiets- en wandelroutes in het waddengebied

Op deze pagina deelt de Waddenvereniging tips voor smaakvolle fiets- en wandelroutes langs de randen van het waddengebied. Wil je ook genieten van de Wadden vanuit je luie stoel? Bekijk dan onze tips voor podcasts, apps en websites over het waddengebied.

Nergens in Nederland groeit zoveel graan als in het Oldambt, Oost-Groningen. Fiets mee door de gulle Graanrepubliek en stap af bij distilleerderij Alambik of ontdek hoe een boer experimenteert met oude graansoorten om verloren gegane smaken terug te brengen.

Lees verder

Texel is en blijft een schapeneiland: kaas, vlees en producten van wol en vilt. Maar er wordt veel meer op het eiland geproduceerd. En het liefst ook ter plekke verkocht. Op de fiets langs de lekkerste plekjes.

Lees verder

Schiermonnikoog had al niet te klagen over rust, ruimte, natuur en groen. Dat het nog mooier, beter en groener kan, bewijzen de inspirerende eilander ondernemers langs deze gezonde fietsroute.

Lees verder

Duin, strand, wad, polder, bos en vier mooie dorpjes: Ameland heeft alles voor een mooie fietstocht. Het is er zelfs lékker fietsen, met de Amelander producten die onderweg te koop zijn.

Lees verder

Van terp naar terp, van kerk naar kerk, langs wad en kwelder, tussen uien- en aardappelakkers door. Fietsroute Sûne Grûn leidt langs de mooiste en smakelijkste plekjes van een landbouwgebied dat uit zeeklei werd gewonnen.

Lees verder

Het golvend groene Noord-Hollandse Wieringen is ideaal voor een voorzomers fietstochtje. Met onderweg genoeg redenen om te stoppen. Voor een visje, een ijsje, een bloemetje uit de pluktuin of voor 'brood op de plank' bij Jan Lont.

Lees verder

De gewassen moeten de grond nog uitkomen, maar ook vroeg in het voorjaar valt er al genoeg te proeven van Groninger grond. De fietsroute Van haver tot gort voert door open landschappen en langs knusse culinaire adresjes.

Lees verder

Van mogelijke boorlocatie naar het gebied van de vooruitgang: het lauwersmeergebied. Deze wandeling leidt je langs een uitgestrekt gebied en de imposante R.J. Cleverinssluizen, waar nu hard gewerkt wordt aan het bevorderen van vismigratie.

Lees verder

Deze route van Visit Wadden voert je over de rechte paden door het typische Bildtse landschap en langs of door het prachtige natuurgebied Noarderleech; één van de grootste kwelders van Europa en ooit het werkterrein van de slikwerkers.

Lees verder