Wadden voor de jeugd 

Wil je veel meer weten van de dieren die op de Wadden leven? Zoek je informatie voor een spreekbeurt? Of wil je een keer met vrienden en/of familie het wad op? Dan zit je hier goed. Want het waddengebied ontdek je natuurlijk met de Waddenvereniging. In onze agenda staan allemaal leuke excursies. En volg je ons al op Instagram? Ook daar delen we gave foto’s en slimme weetjes. Zo wordt je een echte waddenonderzoeker!

Spannend, een spreekbeurt houden en veel werk ook. Waar ga je over vertellen en wat kun je laten zien? Nou, ideeën en plaatjes genoeg in het spreekbeurtpakket van de Waddenvereniging. Je kunt de verschillende hoofdstukken downloaden en afdrukken. Succes!

Lees verder

De natuur is één grote buitenspeelplaats. Vol met spannende verhalen en ontdekkingen. Bovendien maak je buiten sneller vriendjes dan thuis op de bank. Dus trek je schoenen maar aan want het is tijd om naar het waddengebied te gaan. Word een echte waddenonderzoeker!

Lees verder

Door het doen van dit spel leer je nog veel meer over de scholekster. Je kunt het met twee of meer spelers spelen. Je hebt twee dobbelstenen en voor iedere speler een pion nodig. De pionnen kun je uit een spellendoos halen. Maar zelf een pion zoeken is natuurlijk ook leuk!

Lees verder

Niet alleen buiten, ook binnen kun je met natuur spelen. Geef de natuur je eigen kleur met deze mooie kleurplaat van de Waddenzee. Herken je alle dieren van de Wadden en geef je ze de juiste kleur? Stuur hem naar ons op en je wint een leuke prijs!

Lees verder

Twee keer per dag vallen de platen van de Waddenzee droog bij eb. Duizenden vogels strijken er neer om hun voedsel te zoeken dat nu makkelijk bereikbaar is. Met dit spel beleef je zelf hoe het is om te eten tegen de klok.

Lees verder

Boordevol leuke informatie, proefjes en weetjes in de Wadgids voor kids. Maar ook onderzoeken die je zelf kunt uitvoeren met een krabbenvangset en loepje. En een poster om aan je muur te hangen!

Lees verder

Heb jij al een Wijs met de Waddenzee T-shirt of sweater? De 'Wijs met de Waddenzee' kleding is 100% plasticvrij. Lekker stoer, warm en duurzaam. Laat de hele wereld zien hoe WIJS je bent en deel je foto met ons via #wijsmetdewaddenzee.

Lees verder

In de Nederlandse Waddenzee liggen vijf bewoonde eilanden. Ook zijn er drie onbewoonde eilanden. Zandplaten zijn ook een soort mini-eilandjes in de Waddenzee, alleen komen ze bij vloed onder water te staan. Onhandig voor mensen, maar een fijne rustplek voor zeehonden en vogels. Op deze pagina lees j

Lees verder

In de Waddenzee zijn vroeger verschillende schepen gezonken. Doordat de zee altijd in beweging is komen schatten uit deze wrakken soms naar boven en worden ze gevonden door duikers of wadlopers. Tover jouw tuin om tot de Waddenzee, verberg een schat en maak een schatkaart.

Lees verder