Wadden reisverhalen

De Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed en uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Waarom dat zo is beleef je tijdens een bezoek aan de Wadden. Op deze pagina delen we de mooiste reisverhalen met je. Heb jij ook zo'n mooi verhaal? Stuur een mail en wie weet staat jouw verhaal hier binnenkort tussen en delen we hem met onze volgers!

In juni 2022 bezochten Douwe en Hilly Struiksma, lid van de Waddenvereniging, een week de Duitse Hallig Langeness. ‘Een mooie boottocht met de veerboot Hilligenlei vanuit de Schlüttsiel Fährhafen bracht ons in twee uren naar het ‘terpeneiland’ Langeness.

Lees verder

Met drie pubers een paar dagen jutten op Terschelling. Ik was benieuwd. Mijn vriend fietste met onze oudste zoon een week door Spanje, dus wilde ik met de andere twee ook even weg in de voorjaarsvakantie. Iets dat in de verte moest concurreren met Spanje. En dat terwijl er hier onderwijl drie storme

Lees verder

Tim Knol is singer-songwriter en amateurfotograaf. Ik kom al sinds mijn kinderjaren op de Wadden, eerst om er lekker te spelen, daarna voor mijn optredens. Sinds ik ben gaan afvallen en bewegen heb ik pas oog voor de natuur. Vraag me niet te kiezen, dat is te moeilijk: Texel, Terschelling, Vlieland…

Lees verder

Helga van Leur is meteoroloog en ambassadeur voor klimaat, duurzaamheid en gedrag. Het meeste weer komt uit het westen en dat komt ook over de Wadden heen. Of je aan de Noordzeekant of aan de wadkant bent op de eilanden: dat is een wereld van verschil.

Lees verder

Frits Wester is journalist en zeiler. ‘Ik ken alle geultjes als mijn broekzak en toch verandert het altijd weer. Zonder twijfel is de mooiste plek voor mij de haven van Terschelling, als ik in het dekhuis van mijn schip zit, een Noordkaper 43, en over de haven kijk'.

Lees verder

Ellen ten Damme is zangeres. Álle eilanden zijn mij lief. Zo gauw ik op de boot zit, heb ik een vakantiegevoel. Ik ben opgegroeid om en nabij Groningen en vakanties in mijn jeugd gingen altijd recht naar boven: naar Schiermonnikoog. Daar heb ik in de strandkar gezeten en leren fietsen op schelpenpaa

Lees verder

Eeke Haanstra fietste op 25 mei 2021 met ruim 50 mensen vanuit Ternaard naar de rechtbank in Den Haag. De eerste en hopelijk laatste Vuurtorenfietstocht om Shell het licht te laten zien. Het slaaptekort en de vermoeide bovenbenen waren in één klap vergeten na de prachtige uitspraak van de rechter!

Lees verder

Wouter van der Heij ging in september 2020 een week mee op onderzoek voor het project Swimway Waddenzee. Want het gaat niet goed met de visstand in de Waddenzee. Hoe dat komt en welke maatregelen kunnen helpen, wordt onderzocht binnen het project Waddentools - Swimway Waddenzee.

Lees verder

Monique Moors en Chrisje van Ek gingen 5 dagen varen en verblijven rond hoogwater in De Slufter en rond laagwater op het wad bij De Schicht. Dagelijks deden ze verslag van hun ervaringen en delen ze een filmpje van hun belevingen in de natuur.

Lees verder

Marianne Wildenberg en Astrid van de Weijenberg zeilden mee met de Waddenrace: een wedstrijd voor traditionele zeilschepen op het westelijke wad.

Lees verder

Vijf dagen en nachten zeilen, droogvallen én een bezoek aan het onbewoonde eiland Rottumeroog. Wadgidsen Chris en Chrisje hielden een logboek bij.

Lees verder