Wadden thuis

Ontdek het waddengebied op de fiets of te voet

Op deze pagina delen we met jou de beste apps, meest wetenswaardige podcasts en virtuele bezoekjes aan het waddengebied. Dus wi-fi aan en gaan! Sommige tips hieronder zijn vooral handig om te gebruiken tijdens een bezoek aan de Wadden. Ga je naar buiten? Doe dat dan wel verstandig!

De Waddenzee is uniek doordat het voortdurend verandert. En hoe kunnen we dat beter vastleggen dan op film. Bekijk films, timelapses en droom even weg in de wereld van Waddenzee Werelderfgoed.

Lees verder

Hoe klinkt een eiland? In een podcast van het radioprogramma BinnensteBuiten neemt boswachter Marieke Schatteleijn je mee naar het grootste waddeneiland van Nederland: Texel. Luister naar het geluid van het eiland. Ultiem rustgevende radio.

Lees verder

Ken jij de gratis app Wadvogels al? Hiermee kun je heel gemakkelijk de vogels in het waddengebied herkennen en krijg je ook nog tips waar je ze het beste kunt spotten. De app is geschikt voor je smartphone én tablet.

Lees verder

Wil jij ook zo graag naar buiten, maar zit je nu aan huis gekluisterd? Dan hebben we goed nieuws. Je kunt 19 bijzondere natuurgebieden virtueel bezoeken via Google Street View. Vanuit je luie stoel of vanaf de bank kun je met 360-graden beelden deze mooie plekken verkennen.

Lees verder