Het geluid van Texel

Hoe klinkt een eiland? In een podcast van het radioprogramma Binnenste Buiten neemt boswachter Marieke Schatteleijn je mee naar het grootste waddeneiland van Nederland: Texel. Luister naar het geluid van het eiland. Ultiem rustgevende radio.

Stap op de boot

Het geluid van Texel begint natuurlijk al op de boot naar het eiland toe. Je hoort het stampen van de motoren, de zee en de meeuwen met lekkere trek die om de boot heen cirkelen. Zilvermeeuwen en mantelmeeuwen leven ook in kolonies in de duinen op Texel. Je hoort hun geluid én dat van tientallen andere vogels. En wat is Texel zonder schapen? Op het eiland wonen net zoveel schapen als mensen. In het voorjaar komen daar nog duizenden lammetjes bij. Je hoort ze zachtjes blaten in deze podcast. Schitterend zijn de geluiden op de Hors. Hier heeft de wind en het water vrij spel. Luister naar het geluid van zandkorreltjes die voortgedreven worden over het strand en de golven die af en aan rollen.

Luister online

Nestel je virtueel tegen de duinen, sluit je ogen en geniet van het geluid van Texel. Bijna 11 minuten lang waan je je op een eiland. Koptelefoon op en puur genieten.

Het geluid van Texel