Ontdekken

Ga mee. Ervaar de kracht én de kwetsbaarheid van de Wadden.
Word Wijs met de Waddenzee. Want: de Wadden hebben je nodig

Beleven is beschermen

Wat je lief is, wil je beschermen. Daarom vinden we het belangrijk dat je
het waddengebied kunt beleven. De Waddenvereniging biedt excursies en
activiteiten aan, waarbij we je laten zien hoe bijzonder de Waddennatuur
is die om onze bescherming vraagt.

Ontdek de Wadden!

Het gebied met al je zintuigen beleven en daarbij stilstaan bij het belang van de Waddenzee op wereldschaal, is en blijft de beste manier om de liefde voor het wad te vergroten. Als je voelt wat er op het spel staat, zul je eerder geneigd zijn om het waddengebied te beschermen. Tegelijkertijd zijn toerisme en recreatie ook een drukfactor in het gebied, samen met andere factoren die de (cumulatieve) druk vergroten. Daarom onderschrijft de Waddenvereniging de trilaterale duurzaam toerisme strategie.

Onze enthousiaste en goed opgeleide wadgidsen nemen al sinds de oprichting van de Waddenvereniging mensen mee naar het waddengebied. We gaan naar plekken waar al mensen zijn en kiezen locaties een tijdstippen zorgvuldig om de kans op verstoring zo klein mogelijk te houden. We werken samen met bestaande publiekslocaties, lokale bedrijven en organisaties. Ook buiten het waddengebied geven we voorlichting en laten we je met de Wadden kennismaken zonder dat je ernaar hoeft af te reizen. We bieden je graag een onvergetelijke ervaring van de Wadden, waarbij we je ook willen meegeven waarom het belangrijk is om de Waddenzee te beschermen én hoe je zelf een verschil kunt maken voor de natuur.

Naar de agenda

 

Betekenisvolle activiteit op maat

Maak een verschil voor het waddengebied met je bedrijf, vrienden of familie! De Waddenvereniging organiseert speciaal voor groepen betekenisvolle activiteiten op maat. Je beleeft Werelderfgoed Waddenzee en wordt tegelijkertijd betrokken bij de bescherming van dit unieke en kwetsbare natuurgebied. Op basis van jouw wensen stellen we een programma samen. Je kunt met jouw groep meer leren over een dossier waar de Waddenvereniging actief op is of steekt de handen uit de mouwen en maakt met elkaar een positieve impact voor de natuur.

Beleef én bescherm de Wadden met de Waddenvereniging.

Bekijk hier de mogelijkheden