WADDENmagazine september 2017

In het magazine dat medio september is verschenen besteden we aandacht aan de economische kanten van de Waddenzee. Immers het is goed te beseffen dat in het waddengebied –al dan niet in samenspraak met de natuur- mensen wonen, werken en geld verdienen.

Artikelen

• De onmetelijke rijkdom van het wad. Het is niet eenvoudig, maar wetenschappers proberen de waarde van de Wadden in geld uit te drukken. De Waddenzee produceert namelijk voedsel, beschermt onze kusten tegen de zee en inspireert mensen.
  • Wadloopschoen, ‘the making of’. Deze eerste prototypes van de ideale duurzame wadloopschoen zijn deze zomer getest.
  • Tuinbonen van de kwelder. Archeoloog Mans Schepers experimenteert met het verbouwen van tuinbonen. Een gewas dat 2500 jaar geleden al op de kwelders groeide.
  • Bijzondere bedrijven. Drie ondernemers aan het woord die geld verdienen en de waddennatuur helpen.
  • Leven van de wind. Vroeger was wind onmisbaar voor het vervoer over zee. Nu voorzien windmolens voor een deel in onze energiebehoefte. Een artikel over windparken op zee en de historische zeilvaart.
  • Gerard Kremer, boegbeeld van het werelderfgoed Waddenzee en Michel Aaldering van marketing Groningen geven hun visie op de toeristische vermarkting van het werelderfgoed Waddenzee.
  • De vijf meest populaire eiland souvenirs op een rijtje.

En verder...

• Deining met nieuws over de zeehondenopvang en gaswinning.
  • Nieuwe producten in onze webwinkel: de kalender is weer verkrijgbaar.
  • Arjan Berkhuysen over eilander bedrijvigheid
  • Knutselen met strandvondsten in Wad4U
  • Een oproep aan kandidaten voor de nieuwe ledenraad
  • Tweekleppige weekdieren in de rubriek Waddenleven