WADDEN magazine maart 2019

Aanvankelijk had de redactie het plan het volledige maart nummer van het WADDEN magazine in 2019 te wijden aan de onzichtbare wadden. Maar natuurlijk eiste de containerramp van begin dit jaar de nodige redactionele aandacht in dit nummer op. Gelukkig was er nog voldoende ruimte om de verborgen schoonheid van het waddengebied aan bod te laten komen.

In deze editie o.a.:

• Containers op drift. Een reconstructie van de containerramp.
  • Verscholen in de modder. Fotograaf Wim van Egmond maakt het microscopisch kleine leven zichtbaar.
  • Lauwersmeer wordt 50. Het eerste deel van een vierluik over de in 1969 ingepolderde Lauwerszee.
  • Op een onbewoond eiland. Een reis langs negen eilanden waar bezoekers nooit komen.
  • Explosie van leven. Eten en gegeten worden in de microwereld van de Wadden.
  • Onder de groene heuvels. Archeologisch onderzoek aan terpen en wierden onthult de geschiedenis van de eerste bewoners van het waddengebied.

En verder…

• Deining. Actualiteiten en berichten van de ledenraad.
  • De Smaak van de Wadden. Koken met zeewier.
  • Waddenshoppen. Truien, mutsen en meer.
  • Column Lutz Jacobi. Ons mooie werelderfgoed was één grote vuilnisbelt.
  • Wad4U. Over terpbewoners en kraanvogels.
  • Waddenleven. Vogels van het strand.
  • Geniet Wad. Boeken, kunst, eten en uittips.
  • Vrijwilligers in actie. Een nieuwe rubriek over de vrijwilligers van de Waddenvereniging.

Lees ook de digitale edities van het WADDEN magazine.