Wadgids voor Kids!

Speciaal voor nieuwsgierige buitenkinderen heeft de Waddenvereniging de ‘Wadgids voor Kids’ gemaakt. In dit doe-onderzoek-boek vind je proefjes, opdrachten en puzzels die te maken hebben met het waddengebied. Na het doen van alle opdrachten ben je een echte Waddenonderzoeker geworden. De Wadgids is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Op deze pagina vind je extra informatie, aanvullende opdrachten en leuke tips. Heb je nog geen Wadgids maar zou je er graag één willen? De Wadgids voor Kids is ontwikkeld als welkomstcadeau voor nieuwe jeugdleden en onderdeel van de WADDEN excursie-kit.

De Waddenzee is door eb en vloed altijd in beweging. Bij vloed komt het water op en bij eb gaat het weer. En dat twee keer per dag. Deze beweging wordt het getij genoemd. De maan heeft hier een grote invloed op. Hoe het precies zit lees je hier.

Lees verder

Is het je gelukt de Wad’n puzzel op te lossen en de eidereend naar de mosselen te brengen? Wist je dat de eidereend de mosselen met schelp en al doorslikt? Hier lees je nog meer leuke weetjes over de eidereend.

Lees verder

Het vettige laagje op veren van watervogels zorgt ervoor dat de vogels warm blijven. Tijdens het proefje uit de Wadgids heb je ontdekt hoe dat werkt en welke negatieve invloed olie heeft. Hoe vogels aan het vettige laagje op hun veren komen lees je hier.

Lees verder

Tijdens het stormproefje uit de Wadgids heb je gezien hoe zo’n grote invloed golven op een eiland hebben. Door de wind en het getij liggen eilanden niet stil, ze wandelen! Hoe dat precies zit lees je hier.

Lees verder

Na het doen van alle opdrachten uit de Wadgids heb je veel over het waddengebied geleerd. Misschien wist je al heel veel? Of twijfel je nog over een antwoord? Van een deel van de opdrachten vind je hier de antwoorden.

Lees verder

Dat er in het waddengebied veel te ontdekken is weet je inmiddels. Heb je de smaak te pakken en wil je meer ontdekken? Dat kan! Op deze pagina vind je verschillende spelletjes en buitenactiviteiten.

Lees verder

We zijn heel benieuwd naar je ervaringen met de Wadgids voor Kids. Ook vinden we het leuk om het resultaat van de knutselopdrachten te zien. Stuur je ons een foto? We verzamelen de ingestuurde foto’s op deze pagina.

Lees verder

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle planten en dieren? Wil je nu weleens een garnaal, wadpier en krab in het echt zien? In de zomer geven onze wadgidsen verschillende wadexcursies op Terschelling en Texel. Ga mee wadlopen en ontdek de wonderen van het wad!

Lees verder