Goede voornemens: Boek je belevenis

Dit jaar namen we meer dan 7.000 mensen mee het waddengebied in. We doen niets liever dan onze liefde voor het wad met anderen delen en zo het besef laten groeien hoe zeer het waddengebied het beschermen waard is. Met heel veel enthousiasme werken we aan een prachtig programma voor 2020. De eerste excursies kun je nu al boeken. Mis het niet!

Naar de Wildernis

We starten het jaar met een ideale combinatie van natuur en cultuur. Samen met de mooiste bioscoop van Nederland en ROOTS magazine bieden we in februari twee filmweekenden aan op Vlieland. Bijzonder trots zijn we op een exclusieve teaser van de indrukwekkende waddendocumentaire Silence of the Tides.  De film zal pas later in 2020 op de grote festivals in première gaan, een teaser van 20 minuten is nu al te zien op Vlieland. Uiteraard gaan we ook weer met eigen ogen de wonderen van Werelderfgoed Waddenzee verkennen. Dit jaar met een wel heel spannende excursie. Meer weten? Ga naar de website.

 

Werelds fotograferen

Leer op 24 april onder leiding van Waddenfotograaf Henk Postma de mooiste foto’s te maken van Werelderfgoed Waddenzee. Je krijgt tips en trucs over lichtinval, standpunten, hoe structuren mooi ’te vangen’ zijn en gaan dan naar buiten om het gevarieerde wad bij Moddergat vast te leggen.

 

Wadlopen

Heb je altijd al eens over de bodem van de zee willen lopen? In onze agenda staan maar liefst drie bijzondere wadlooptochten klaar om geboekt te worden. Op zaterdag 6 juni maken we midden in de nacht de oversteek van Holwerd naar het Oerdduin op Ameland. Een sportieve uitdaging waarbij je optimaal kunt genieten van de stilte en duisternis. Zaterdag 4 juli gaan we wadlopen, waren en opruimen op een wel heel bijzondere plek: de stille en afgelegen zandplaat Simonszand. Kom helpen en genieten! Wadlopen naar Rottumeroog is een unieke belevenis die slechts beperkt aangeboden wordt. We gaan het doen op zondag 12 juli. Boek op tijd, want deze excursie zit elk jaar razensnel vol.

 

De komende weken zal onze agenda steeds aangevuld worden met bijzondere belevenissen. Kijk voor een volledig overzicht op www.waddenvereniging.nl/agenda.