Kies een filter

Soort

Za 21 t/m 22 mei
Een etmaal op het wad
Een etmaal lang op een historisch zeilschip van de Historische Zeilvaart. Je gaat tijdens dit etmaal zeilen, droogvallen, wandelen op het Wad met een ervaren gids van de Waddenvereniging, heerlijk eten en lekker slapen op een schip. Je kunt actief meezeilen of heerlijk relaxen op het dek en ultiem genieten van het weidse Wad. Alle informatie vind je op de website van de historische zeilvaart.
Tijd: 14:00-14:00
Za 21 mei
Rondvaart Lauwersmeer

Stap tijdens World Fish Migration Day aan boord van de Willem Jacob, onze gidsen vertellen je alles over vismigratie en het Lauwersmeer gebied!

Tijd: 13.30 - 16.30
Plaats: Lauwersmeer
Za 21 mei
Rondvaart Lauwersmeer
Tijd: 10.00 - 13.00
Plaats: Lauwersmeer
Za 11 juni
Zeilen en lopen over de wadbodem
Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart
Zo 12 juni
Wo 15 juni
Ga mee op Jut Safari

Ga mee op Jut Safari met Eco Safari Terschelling in samenwerking met de Waddenvereniging. Help de kust schoon te maken en beleef de wildernis van het eiland Terschelling. Je rijdt in een fluisterstil elektrisch terreinvoertuig over onverharde paden. Via de duinen en de bossen ga je naar een afgelegen strand om afval te jutten. Natuurgidsen begeleiden deze avontuurlijke reis.

Vr 17 juni
Schemertocht Pinkegat

Met een kleine groep wadlopen naar het Pinkegat. We lopen richting de schemer en dan ervaar je het wad op z'n mooist. Een ervaren wadloopgids kent dit gebied op zijn duimpje. Samen met onze Werelderfgoedgids lopen we met een klein groepje in een mooi deel van het waddengebied en genieten van het gepruttel van het wad, de rust en de ondergaande zon.

Tijd: 17:30 - 21:30
Di 21 juni
Midzomer avondtocht
Wil je echt iets bijzonders doen tijdens de zonnewende, boek dan de Midzomer avondtocht. We zeilen tot middernacht en zien de zon in de zee ondergaan. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en vertelt over dit bijzondere Unesco Werelderfgoed. Informatie en opgave
Tijd: 20:00 - 24:00
Plaats: Lauwersoog
Za 25 juni
Zo 26 juni
Do 30 juni
Waddentools Symposium
Afgelopen jaren is Waddentools van start gegaan met onderzoek naar maatregelen voor herstel van de Waddenzee. De onderzoekers van de deelprojecten Wij & Wadvogels, Waddentools Swimway Waddenzee en Waddenmozaïek delen op 30 juni hun eerste resultaten.
Tijd: 10.00 - 18.00
Za 2 t/m 3 juli
Tijd: 13:00-13:00
Za 2 juli
Ga mee op Jut Safari

Ga mee op Jut Safari. Help de kust schoon te maken en beleef de wildernis van het eiland Terschelling. Je rijdt in een fluisterstil elektrisch terreinvoertuig over onverharde paden. Via de duinen en de bossen ga je naar een afgelegen strand om afval te jutten. Natuurgidsen begeleiden deze avontuurlijke reis. Ontdek het wildlife van Terschelling en jut mee voor een schone kust. Deze activiteit is onderdeel van het project jut, een initiatief van de Waddenvereniging.

Za 9 juli
Wadlooptocht Eemswad

Een zwerftocht over een onontdekt stukje Wad. De Werelderfgoedgids neemt je mee op ontdekking in Werelderfgoed Waddenzee. Ook dichtbij de industrie zit de bodem vol leven en vliegen talloze vogels. Waarom het Waddengebied door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed zal uitgebreid aan bod komen.

Tijd: 10:45 - ca. 14:00, afhankelijk van de omstandigheden.
Plaats: Eemshaven
Wo 13 juli

Vr 29 juli

Za 30 t/m 31 juli
Tijd: 12:00-12:00
Za 30 juli
Volle maan op Engelsmanplaat
In de stilte lopend naar Engelsmanplaat in het licht van de volle maan, een hele bijzondere tocht! Vanaf de parkeerplaats tussen Nes en Wierum stappen we de kwelder op dat snel overgaat in een slikkig wad. Afhankelijk van de condities lopen we een grote ronde op de plaat en ervaren de nacht in volle glorie.
Tijd: 03.00 - 07.30

Droogvaltocht met de Regina Andrea
Een leuke ervaring voor iedereen! Varen met het omgebouwde kokkelschip 'Regina Andrea' naar een wadplaat en daar ga je van boord met een trapje. We wandelen met een werelderfgoedgids midden op de bodem van de Waddenzee. Ga mee en verwonder je over ons mooiste natuurgebied. Voor info en boekingen ga naar de website van  rederij Neptunus.
Tijd: 11:30-15:30

Wo 10 augustus
Do 11 augustus
Vallende sterrentocht Schiermonnikoog

Op één avond honderden vallende sterren zien. Dat kan tijdens deze exclusieve zeiltocht over het wad. De Waddenzee is de donkerste plek van Nederland en daarmee een van de beste locaties om sterren te kijken. Een sterrenkundige van het Planetarium vertelt over het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden en een gids van de Waddenvereniging over Werelderfgoed Waddezee.  Meer info en opgave >>>

Plaats: Schiermonnikoog
Vr 12 augustus
Vallende sterrentocht Lauwersoog

Op één avond honderden vallende sterren zien. Dat kan tijdens deze exclusieve zeiltocht over het wad. De Waddenzee is de donkerste plek van Nederland en daarmee een van de beste locaties om sterren te kijken. Een sterrenkundige van het Planetarium vertelt over het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden en een gids van de Waddenvereniging over Werelderfgoed Waddezee. Meer info en opgave >>>

Plaats: Lauwersoog
Za 13 augustus
Vallende sterrentocht Ameland

Plaats: Ameland
Za 13 t/m 14 augustus
Tijd: 12:00-12:00
Wo 17 augustus
Schemer-Stiltetocht Pinkegat

Met een kleine groep wadlopen naar het Pinkegat. We lopen richting de schemer en dan ervaar je het wad op z'n mooist. Een ervaren wadloopgids kent dit gebied op zijn duimpje. Samen met onze Werelderfgoedgids lopen we - in stilte! - met een klein groepje in een mooi deel van het waddengebied en genieten van het gepruttel van het wad, de rust en de ondergaande zon.
Za 20 augustus

Di 23 augustus