Kies een filter

Soort

Zo 24 juni
Zoet-Zout varen
Aan boord van de TX33  maken we kennis met het zoete en zoute leefmilieu van diverse vissoorten en passeren de locatie van de vismigratierivier. In het zoute waddensop gaan we op zoek naar zeehonden en wadplaten. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om aan het roer te staan!
Tijd: 09.15 uur - 17.00 uur
Plaats: Makkum
Zo 24 juni
Wadlooptocht Rottumeroog
Een van de mooiste wadlooptochten richting het onbewoonde eiland Rottumeroog. Deze excursie wordt vanwege de kwetsbare natuur slechts zeer beperkt aangeboden. Dat maakt deze tocht extra bijzonder. Dus mis het niet en meld je aan!
Tijd: 10.30 uur - 20.30 uur
Plaats: Lauwersoog
Di 26 juni
Zeilen en lopen over de wadbodem
Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart.
Wo 27 juni
Za 30 juni
Over de kwelder naar het wad in Holwerd
Laat je verrassen door het natuurschoon van de kwelder! Wandeling vol historische verhalen en kennismaking met het Werelderfgoed Waddenzee van de vaste wal.  We verzamelen bij waddenbeleefcentrum de Noordhoren. Daar kijken we even rond. Daarna lopen we over landerijen, langs kleurige bloemenvelden, over de dijk om te eindigen op de kwelder.  Uiteraard bezoeken we de Kees Wevers wadpost, vanwaar je de vogelrijkdom ongestoord kunt bewonderen.
Tijd: 13.00 uur - 16.00 uur
Za 30 juni
Doe eens wad in het Werelderfgoed
Dit is een unieke tocht waarbij je iets concreets doet aan het afvalprobleem in de Waddenzee. We gaan zeilen en droogvallen op zandplaat Het Rif. In de tijd dat de plaat droog staat, proberen we zo veel mogelijk afval te verzamelen. De werelderfgoedgids vertelt over het ecosysteem en het effect van afval op planten, dieren en uiteindelijk ook de mens.
Tijd: 14.30 uur - 23.30 uur
Plaats: Lauwersoog
Dag van het Wad op de kwelder Noordpolderzijl
Vier de Dag van het Wad met ons mee! Ontdek de kwelder bij Noordpolderzijl. Een mooi gebied met allerlei begroeiing. Een prachtige plek om Werelderfgoed Waddenzee te zien en te beleven. Deze excursie bieden we kosteloos aan. Doe mee!
Tijd: 11.00u
Plaats: Noordpolderzijl
Dag van het Wad op de kwelder Noordpolderzijl
Tijd: 13.30u
Plaats: Noordpolderzijl
Over de kwelder naar het wad in Holwerd
Tijd: 13.30 uur - 16.00 uur
Vr 13 juli
Verkenningstocht Eilanderbult
Deze wadlooptocht over het wad tussen de Engelsmanplaat en Schiermonnikoog gaat over harde zandbodem en hoge zandplaten,  geulen en prielen. Een mooie kans om het wadlopen mee te maken zonder een lange oversteek naar de eilanden te ondernemen. Een echte aanrader!
Tijd: 15.45 uur - 18.45 uur
Plaats: Moddergat
Wo 18 juli
Wadlopen richting Rif
In alle rust wadlopen, in een kleine groep zodat je volop kan genieten van de weidse ruimte en stilte. We lopen naar Engelsmanplaat en als het vlotjes gaat naar het Rif. Een van de mooiste plekjes in het waddengebied! De wadgids kent het gebied op z'n duimpje en deelt allerlei wetenswaardigheden. In het schemerduister lopen we terug naar de dijk. Boek snel want er is maar plaats voor 11 deelnemers!
Tijd: 19.00 uur - 23.30 uur
Plaats: Wierum
Watersafari ‘Over het zoute water op zoek naar de Blije Vis’
Vaar mee op watersafari met het Wadvissersgilde: langs de vismigratierivier, zeehonden en het mooiste onderwaterleven
Tijd: 11:00 - 12:00
Wo 25 juli
Do 26 juli
Tijd: 13:30 - 15:30
Vr 10 augustus
Za 11 t/m 12 augustus
Vallende Sterrentocht Holwerd
De Waddenzee is een geweldige locatie om sterren te kijken. Dit gebied is immers het donkerste plekje van Nederland! Met het prachtig gerestaureerde zeilschip De Willem Jacob varen we het wad op en gaan voor anker. Een sterrenkundige vertelt je alles over het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden. De hele nacht zijn we in de gelegenheid vallende sterren te kijken en tellen.
Tijd: 19.00 uur - 10.00 uur
Za 11 augustus
Zo 12 augustus
Vallende Sterrentocht Terschelling
De Waddenzee is een geweldige locatie om sterren te kijken. Met het prachtig gerestaureerde zeilschip De Willem Jacob varen we het wad op en gaan midden op zee voor anker. Een sterrenkundige vertelt je alles over het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden.
Tijd: 19.00 uur - 24.00 uur
Plaats: West-Terschelling