Filmweekenden Naar De Wildernis 2020

Eén eiland, drie dagen, zes films

Is er een betere plek om prachtige natuurfilms te bekijken dan een intieme bioscoop op een klein Waddeneiland? Met het wad, de Noordzee en bos en duin voor de deur biedt Podium Vlieland een ideale combinatie van natuur en cultuur.

Samenwerking

Samen met de mooiste bioscoop van Nederland organiseert de Waddenvereniging al een aantal jaar met veel succes ieder voorjaar twee filmweekenden op Vlieland. Speciaal voor de liefhebbers van overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden en ontroerende verhalen – denk aan films als 'Into the wild' en documentaires als ‘Wad’ of 'De Nieuwe Wildernis' - hebben we een reeks speelfilms en documentaires uitgekozen waarin de mens het opneemt tégen of juist in harmonie samenleeft mét de natuur. Van een overlevingstocht over de woeste noordelijke toendra tot prijswinnende natuurfilms.

Teaser Silence of the Tides

Bijzonder trots zijn we op een exclusieve teaser van de indrukwekkende waddendocumentaire Silence of the Tides. In deze film van Pieter-Rim de Kroon staat de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor, van mist, wind, water en land, het constant veranderend licht en altijd aanwezige horizon. ‘Silence of the Tides’ zal pas later in 2020 op de grote festivals in première gaan, een teaser van 20 minuten is nu al te zien op Vlieland.

Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging

En uiteraard gaan we ook weer met eigen ogen de wonderen van Werelderfgoed Waddenzee verkennen. Met dit jaar een wel heel spannende excursie. Samen met deskundige gidsen van de Waddenvereniging gaan we naar de oostkant van het eiland voor een sleepnetexcursie. We werken met een aantal kleine sleepnetjes en iedereen kan meehelpen om deze in groepjes door de branding te trekken. Na zo’n 50 meter slepen trekken we deze het strand op. We zorgen voor waadpakken voor degenen die wat dieper het water in willen. Heremietkreeftjes, visjes, garnalen, kwallen en krabben of zelfs een octopus; het is altijd weer een verrassing wat er wordt gevangen. Per excursie kunnen 28 bezoekers van het filmweekend mee. Inschrijven kan door je naam in te vullen op de lijst die hangt in Podium Vlieland, Dorpsstraat 84. De excursies staan gepland tussen de films door, verzamelen bij Fortuna Vlieland.

Speciaal weekendarrangement 1   (28 februari t/m 1 maart 2020)

Een arrangement voor dit bijzondere filmweekend – inclusief twee hotelovernachtingen, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films – kost vanaf €179 per persoon. Alle bezoekers krijgen ook nog eens 30% korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. Een arrangement is geen verplichting, alleen dan is het afwachten of er nog plaatsen beschikbaar zijn per film.

Programma A

• Vrijdag 28 februari om 19:30 uur
  • Zaterdag 29 februari om 10:30 uur
  • Zaterdag 29 februari om 13:30 uur > Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging
  • Zaterdag 29 februari om 15:15 uur
  • Zaterdag 29 februari om 19:30 uur
  • Zaterdag 29 februari om 23:15 uur
  • Zondag 1 maart om 11:30 uur > Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging

Programma B

• Vrijdag 28 februari om 21:30 uur
  • Vrijdag 28 februari om 22:45 uur
  • Zaterdag 29 februari om 11:00 uur > Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging
  • Zaterdag 29 februari om 12:30 uur
  • Zaterdag 29 februari om 15:30 uur > Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging
  • Zaterdag 29 februari om 17:15 uur
  • Zaterdag 29 februari om 21:30 uur

Boeken Hotel de Veerman, vanaf €179,- p.p.

Speciaal weekendarrangement 2    (6 t/m 8 maart 2020)

Programma A

• Vrijdag 6 maart om 19:30 uur
  • Zaterdag 7 maart om 10:30 uur
  • Zaterdag 7 maart om 13:30 uur > Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging
  • Zaterdag 7 maart om 15:15 uur
  • Zaterdag 7 maart om 19:30 uur
  • Zaterdag 7 maart om 23:15 uur
  • Zondag 8 maart om 11:30 uur > > Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging

Programma B

• Vrijdag 6 maart om 21:30 uur
  • Vrijdag 6 maart om 22:45 uur
  • Zaterdag 7 maart om 11:00 uur > Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging
  • Zaterdag 7 maart om 12:30 uur
  • Zaterdag 7  maart om 15:30 uur > Sleepnetexcursie van de Waddenvereniging
  • Zaterdag 7 maart om 17:15 uur
  • Zaterdag 7 maart om 21:30 uur

Boeken Hotel de Veerman, vanaf €179,- p.p.

Trailers van het filmprogramma:

Arctic
Earth