Gastheer van Waddenzee Werelderfgoed

De Waddenzee is het enige natuurgebied in Nederland dat zich UNESCO Werelderfgoed mag noemen. Deze status biedt kansen voor het aantrekken, ontvangen en rondleiden van bezoekers in het waddengebied. Ondernemers kunnen zichzelf onderscheiden door gastheer van het waddengebied te zijn en informatie op maat te geven over het gebied aan bezoekers. De Waddenvereniging biedt daarvoor trainingen aan.

Training op maat

Deze week gaf de Waddenvereniging een training op maat voor de medewerkers van het Afsluitdijk Wadden Center. In de expositie op de eerste etage wordt aandacht besteed aan trekvissen en de Vismigratierivier. Deze wordt vanaf 2020 vlak naast het centrum in Kornwerderzand aangelegd. Tijdens de training leerden ze welke vissoorten profiteren van een betere verbinding tussen de Waddenzee en het IJsselmeer, hoe de Vismigratierivier werkt en was er ook aandacht voor de bijzondere status van de Waddenzee als werelderfgoed. Dankzij de training kunnen alle medewerkers nu vragen over de expositie beantwoorden.

 

Werelderfgoed Waddenzee zit vol verhalen

Ben je ondernemer en wil je de waarde van het waddengebied uitdragen aan bezoekers en bewoners? Doe dan mee aan de cursus ‘Gastheer Waddenzee Werelderfgoed’. Ondernemers uit alle sectoren zijn welkom. Na de cursus weet je wat er op grote schaal in het waddengebied speelt en ken je ook de specifieke verhalen over je eigen gebied en de bezienswaardigheden die daar te vinden zijn. Ook weet je hoe je die informatie door kunt geven aan je gasten.

 

15 en 16 mei: ondernemerscursus Den Helder

Ben je ondernemer in de regio Noord-Holland? Benut de toegevoegde waarde van het waddengebied voor je bedrijfsvoering. Voor deelname betaal je slechts € 40,00 per persoon. Meld je meteen aan, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmelden kan hier.

 

Interesse in andere regio? Geef het door!

Heb je een bedrijf in een andere waddenregio, maar ben je wel geïnteresseerd in onze ondernemerscursus? Vul dan dit interesseformulier in. Zodra er in jouw regio een training is, nemen we contact met je op. Gebruik ook het formulier als je, net als het Afsluitdijk Wadden Center, voor jouw medewerkers een training op maat wilt.