Excursieseizoen van start

De agenda van de Waddenvereniging is sinds deze week gevuld met heel veel activiteiten en excursies. Ga je met ons mee het wad op? We gaan dit weekend van start. Lees verder voor 5x wad niet te missen!

1. Wonderen van het Balgzand

Dit weekend, op 4 en 5 mei, kun je van alles beleven in ons Natuureducatiecentrum ’t Kuitje in Den Helder. Bekijk zeepokken en wadpieren onder de microscoop of aai een krab in de voelbak! Je kunt ook met een gids mee het wad op. Aanmelden is niet nodig. Ga naar de website van ’t Kuitje voor meer informatie.

 

2. Zeilen en lopen op de wadbodem

Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart. De eerste tochten zijn op 16 en 17 mei. Boek nu.

 

3. Onder zeil van zout naar zoet

Vaar vanuit Harlingen met een historische zeilklipper naar het Afsluitdijk Wadden Center. Net als de trekvis treis je van zout naar zoet! Onderweg kom je van alles te weten over het Werelderfgoed en de vismigratierivier. De lunch staat voor je klaar in het Afsluitdijk Wadden Center na het schutten door de sluis van Kornwerderzand. Op zondag 26 mei gaan we van start met deze nieuwe tocht. Boek deze tocht hier of ga naar de agenda voor meer data.

 

4. Midzomeravond op Engelsmanplaat

Wadlopend de kortste nacht in. Dat kan op 21 juni tijdens deze midzomernacht wadlooptocht vanuit Wierum naar Engelsmanplaat. Boek snel, want deze tocht doen we met een kleine groep. Op die manier ervaar je volop de rust en schemer. Een avond om nooit meer te vergeten. Boek nu.

 

5. Dag van het wad

In het weekend van 29 en 30 juni wordt de Dag van het Wad gevierd! Dit jaar krijgt het evenement een extra feestelijk tintje vanwege 10 jaar Waddenzee Werelderfgoed. De Waddenvereniging doet mee. Nu al kun je een hele mooie wandeling boeken over de kwelder naar het wad in Holwerd. Onderweg bezoeken we de Kees Wevers wadpost – vernoemd naar de oprichter van de Waddenvereniging. Maak kennis met de schitterende vogelrijkdom van Waddenzee Werelderfgoed. De activiteiten op deze dag zijn gratis, wel vragen we je van tevoren aan te melden. Mis het niet. Klik hier.