Dag van het Wad 2023

Hiep, hiep, hoera! Ieder jaar vieren we de verjaardag van de Waddenzee. Dit jaar met een ontbijt op de dijk op 12 speciale locaties aan de randen van het waddengebied!

In 2023 is het veertien jaar geleden dat UNESCO ons mooie gebied uitriep tot Werelderfgoed. Op zaterdag 24 juni staan we stil bij hoe bijzonder dit gebied is door te ontbijten op waddendijken verspreid over het hele waddengebied. Want: geen verjaardag zonder verjaardagsontbijt. Vier je met ons mee? Meld je hieronder aan voor een ontbijt op één van de 12 bijzondere locaties aan het wad.

Boek nu je ontbijt

Proef de Wadden

Uitkijkend over het wad geniet je van een tafel vol lokale producten. We nemen je mee in een verhaal over Waddenzee Werelderfgoed. Wat maakt de Waddenzee zo bijzonder dat het deze status heeft? Wat betekent het? En wat is het belang van de Waddenzee op wereldschaal?

Elk ontbijt start om 8.00 uur en duurt tot uiterlijk 10.00 uur. Na het ontbijt kan iedereen die dat wil met een wadgids van de Waddenvereniging mee de dijk over en laten we je zien hoe bijzonder de Waddennatuur is die om onze bescherming vraagt. Deze wandeling duurt ongeveer een uur.

Lezersvoordeel magazine WADDEN

Voor het ontbijt én de wandeling onder begeleiding van een natuurgids vragen we € 20,00 per persoon. Heb je als lezer van het magazine WADDEN een kortingscode? Deze kun je alleen toepassen op de normale prijs. Wil je het magazine ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Boek jouw ontbijt op één van deze 12 heerlijke locaties op een dijk in het waddengebied!

Reserveer hier je ontbijt bij StrAnders

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Grand Hotel Beatrix

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Het Lage Noorden

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt De Graanrepubliek

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Grounded

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Wad Anderz

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Flang in de pan

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Texel Catering

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij het Afsluitdijk Wadden Center

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Zuiver

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Camping Waddenzee

Lees verder

Reserveer hier je ontbijt bij Restaurant Zwarte Haan

Lees verder