Hoorzittingen klimaatzaak tegen Shell van start

Op 1,3, 15 en 17 december 2020 vinden de hoorzittingen plaats in de klimaatzaak die Milieudefensie tegen Shell heeft aangespannen. De Waddenvereniging is mede-eiser in deze zaak, omdat de negatieve gevolgen van klimaatverandering voor de Wadden enorm zijn. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen, en grote vervuilende bedrijven als Shell al helemaal. Wij hopen dat de rechter Shell dwingt op de stoppen met het verergeren van de klimaatcrisis.

Hoorzittingen

Op 1, 3, 15 en 17 december 2020 zijn de 4 hoorzittingsdagen. Deze dagen zijn live te volgen via een livestream die Milieudefensie uitzendt. Via onze social media kanalen houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Een paar maanden na de hoorzittingen volgt meestal de uitspraak.

 

Waddenvereniging mede-eiser

Wij zijn mede-eiser in deze zaak omdat klimaatverandering een van de grootste bedreigingen voor de Waddenzee is. De zeespiegel stijgt, de temperatuur stijgt en we krijgen steeds meer te maken met extreem weer. Deze factoren hebben enorme impact op het (toch al) kwetsbare ecosyteem van de Wadden. Bovendien gaan de veranderingen zo snel dat ze voor de natuur bijna niet meer bij te benen zijn.

 

Meer lezen?