Nieuwe platform voor Blije Vissen

Het verbeteren van de visstand in de Waddenzee is een speerpunt van de Waddenvereniging. Zonder vissen missen we een belangrijke bouwsteen in het voedselweb. Vogels, zeehonden en grote roofvissen zijn van de vissen afhankelijk. Veel vissen in verschillende soorten, maten en leeftijden zorgen voor een robuuste Waddenzee die tegen een stootje kan. Met lobby en verschillende projecten proberen we de rijkdom van de Waddenzee weer te laten groeien. Het opheffen van barrières voor trekvissen is daarin een belangrijk onderdeel. We zijn blij dat het onderwerp steeds meer aandacht krijgt en dat er in Nederland meer en meer initiatieven ontstaan die vismigratie bevorderen. Dat betekent meer betrokken partijen met meer verhalen. Daar past een nieuw platform bij.

Blijevis.nl

Vanaf vandaag, 22 juni, ben je welkom op de website blijevis.nl. Een aansprekende website over vismigratie in Nederland. De Blije Vis vormt hierin het inspirerende icoon dat de positieve ontwikkelingen en inspanningen op gebied van vismigratieherstel verbindt en viert. Het doel van de website is bezoekers, jong en oud, bekend te maken met het thema vismigratie en waarom gezonde rivieren en vispopulaties zo belangrijk zijn. De Bije Vis website is gericht op een breed publiek en staat vol informatie over vismigratie, aansprekende projecten, leuke weetjes, activiteiten en educatiemateriaal voor scholen. Bezoek de website.

Onderwaternatuur online

Op de website van de Waddenvereniging vind je nog steeds alle informatie over het project Vismigratierivier bij elkaar en lees je welke andere projecten er lopen om de visstand in de Waddenzee te verbeteren.

 

 Duik in de onderwaterwereld van de Wadden