Activiteiten in tijden van Corona

De Waddenvereniging kiest ervoor om in verband met het coronavirus tot 1 mei 2021 excursies, bijeenkomsten en evenementen af te lassen waarbij we anderhalve meter afstand onvoldoende kunnen garanderen. Al vanaf het begin van ons bestaan is het aanbieden van activiteiten onderdeel van ons werk. Mensen kennis laten maken met het waddengebied, de schoonheid én de bedreigingen daarvan, zien we als een kerntaak. Wie van de Wadden houdt, ziet ook het belang van het beschermen van dit unieke en onvervangbare natuurgebied. Net als vorig jaar, zul je ons ook dit voorjaar nog minder vaak tegenkomen op de Wadden. Dat valt ons zwaar, maar we zien geen andere keuze.

Veiligheid en kwaliteit

Bij de Waddenvereniging staat veiligheid en kwaliteit voorop. Beide kunnen we – in deze onzekere tijden – niet voldoende garanderen. De Wadden zijn wildernisnatuur. Omstandigheden kunnen plotseling wijzigen, waardoor het nodig is dat een gids dichterbij je komt dan op anderhalve meter. Dit vinden we voor jou én onze gidsen op dit moment niet verantwoord. Daarnaast kunnen we niet dezelfde ervaring bieden als vóór de coronacrisis. Zo is er tijdens onze excursies veel aandacht voor kleine dieren en planten die in het waddengebied leven. Op afstand zijn die een stuk minder goed te zien.

 

Zélf de natuur van de Wadden ontdekken?

Het kan met de WADDEN excursie-kit! Waar kun je het beste vogels spotten? Hoe vang je een krabbetje? Welke schelp heb ik eigenlijk gevonden? Hoe werkt het getij? Je gaat zelf op onderzoek uit om antwoord te krijgen op al deze vragen. 

We hebben het pakket samengesteld voor kinderen van 6 -12 jaar en hun (groot)ouders. Voor iedereen valt er iets te ontdekken met de WADDEN excursie-kit. Het is natuurlijk het allerleukst om op onderzoek uit te gaan als je in het waddengebied bent, maar de kit is ook goed thuis te gebruiken als voorbereiding op een bezoek aan de Wadden. Je bestelt ‘m hier.

 

Online natuur beleven

Op de website en via de social media kanalen Facebook en Instagram van de Waddenvereniging kun je volop genieten van natuur. We delen regelmatig tips voor leuke doe-activiteiten. Wil je al onze tips en nieuwtjes overzichtelijk in je mail ontvangen? 

Blijf op de hoogte