Beleef de Great Wide Open!

Ben je dit weekend op het festival Into the Great Wide Open op Vlieland? Beleef het échte Grote Open en ga mee op excursie met de Waddenvereniging. Op zaterdag- en zondagochtend gaan we korren op het Noordzeestrand. Vanaf het strand trekken we een net door het water. Na een trek van zo’n 50 meter bekijken we de vangst. Je zult verbaasd zijn over hoeveel dieren vlak voor de kust leven!

Haaien vangen

Heremietkreeftjes, allerlei soorten visjes, garnalen en krabben, soms inktvisjes, platvissen of zelfs een kleine haai: het is altijd weer een verrassing wat in het net zit. De gids van de Waddenvereniging benoemt alle dieren en vertelt hoe ze leven. Natuurlijk wordt de vangst na afloop weer in de zee teruggezet. Als er voldoende tijd is, volgt er een tweede trek.  Een leerzame en een leuke manier om de dag te beginnen!

 

Let op:

Deze excursie kost je niks, maar er is maximaal plek voor 20 deelnemers. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Schrijf je naam op het inschrijformulier bij de ingang van De Kolder.

 

 

Into the Great Wide Open

Het festival Into the Great Wide Open is in 2009 gestart, hetzelfde jaar dat de Waddenzee werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De zorg voor natuur en omgeving staat al vanaf het begin voorop bij het festival. Zo profileert Into the Great Wide Open zich als proeftuin richting een circulaire en klimaatneutrale wereld. De Waddenvereniging werkt om die reden al jarenlang samen met het festival Into the Great Wide Open.

In het kader van 10 jaar festival én Werelderfgoed Waddenzee doet de Waddenvereniging dit jaar ook mee aan een natuurwandeling voor het Vuurtorengenootschap, een club van 100 betrokken festivalgangers.