Doe mee voor een schone Waddenzee

Het is hartverwarmend om te merken hoeveel betrokkenheid er nog steeds is om afval op te ruimen van de MSC Zoë in het waddengebied. Ga je deze zomer naar de Wadden? Elk stukje zwerfafval dat je oppakt en weggooit, verdwijnt niet weer terug in zee!

Opruimen in het waddengebied

In het waddengebied kun je niet overal opruimen. In de zomermaanden broeden er veel vogels, óók op de stranden. Kwetsbare vogelbroedgebieden waar je niet mag komen, worden vaak aangegeven met bordjes. In het algemeen geldt: houd bij het opruimen voldoende afstand van groepen vogels en zeehonden. Ga voor algemene tips over hoe je  het beste rekening kunt houden met de natuur naar de Erecode voor Wadliefhebbers.

 

Afval jutten

Doe Eens Wad heeft speciale jutzakjes ontwikkeld die je gemakkelijk om je middel, broekriem of rugzak kunt binden. Het jutzakje is gemaakt van jute, een natuurlijk materiaal. Tijdens de Beach Cleanup Tour – Werelderfgoed etappe Texel op donderdag 8 augustus van de Waddenvereniging ontvangen alle deelnemers gratis een jutzakje. Ze zijn ook te koop bij Ecomare op Texel, Dinges op Vlieland, Bezoekerscentrum Schiermonnikoog, Zeehondencentrum Pieterburen en ’t Ailand in Lauwersoog. Met je aankoop steun je het werk aan een afvalvrije Waddenzee!

 

Wadden Cleanup Texel in week 32

In de week van 5 t/m 9 augustus 2019 organiseert de Waddenvereniging in samenwerking met camping De Krim, Zeehondencentrum Pieterburen en Stichting de Noordzee een hele week in het teken van afval opruimen. Binnenkort delen we het programma. Uiteraard vind je vanaf dat moment ook meer informatie op onze website. Je kunt je nu wel alvast inschrijven voor een van de Beach Clean Up Tour etappes op Texel.
Schrijf je in voor de Cleanup op woensdag 7 augustus
Schrijf je in voor de Cleanup op donderdag 8 augustus (speciale Waddenvereniging werelderfgoedetappe)
 

Hartverwarmend

Nog regelmatig zijn er mensen die ons verrassen met een bijzondere actie. Zo startte een eilandbewoonster op Terschelling een actie tijdens Oerol: adopteer een My Little Pony die aanspoelde tijdens de containerramp met de MSC Zoë. Dankzij donaties als deze kunnen we ons blijven inzetten voor het voorkomen van dit soort rampen op de Waddenzee.

 

Lees ook het artikel: Berging containerramp gaat door.