Ondernemers opgelet!

Vandaag geeft de Waddenvereniging tijdens het symposium Wij, Waddenzee Werelderfgoed een workshop over hoe ondernemers gastheer kunnen worden van dit schitterende gebied. Ben je ondernemer in Noord-Holland? Goed nieuws: je kunt je nu inschrijven voor onze volgende ondernemerscursus op 15 en 16 mei in Den Helder. De cursus is toegespitst op de waddenregio waarin je als ondernemer actief bent. Geef vooral door als je interesse hebt om ook een cursus te volgen. Dit kun je doen via het interesseformulier op onze website. Zodra er in jouw regio een training is, nemen we contact met je op.

Visit Wadden

In 2009 werd de Waddenzee door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. In 2016 kwam daar de benoeming tot Mooiste natuurgebied van Nederland bovenop. De afgelopen jaren zijn er allerlei initiatieven en projecten opgezet om meer gebruik te maken van deze benoemingen voor het aantrekken, ontvangen en rondleiden van bezoekers in het waddengebied. Tijdens het symposium worden daar de resultaten van gedeeld. Directeur Lutz Jacobi van de Waddenvereniging lanceerde namens het Mooiste natuurgebied van Nederland de gloednieuwe website visitwadden.nl, waarop je de Wadden in verhalen en met een breed palet aan tips en activiteiten kunt ontdekken. 

 

Ondernemers als gastheer

Online informatie is mooi, maar het Waddenzee Werelderfgoed écht beleven doe je pas als je er bent. Ondernemers spelen daarin een cruciale rol. Als gastheer van het waddengebied kunnen zij informatie en advies op maat geven. Omdat te kunnen doen, is er kennis nodig – Waarom is het waddengebied eigenlijk Werelderfgoed? Wat maakt het gebied zo bijzonder? Waar kun je dat het beste beleven? – en vaardigheden en tools om het verhaal goed over te brengen op de bezoeker. Hiervoor is de ondernemerscursus ‘Gastheer van Waddenzee Werelderfgoed’ ontwikkeld.

 

Werelderfgoed Waddenzee zit vol verhalen

Ben je ondernemer en wil je de waarde van het waddengebied uitdragen aan bezoekers en bewoners? Doe dan mee aan de cursus ‘Gastheer Waddenzee Werelderfgoed’. Ondernemers uit alle sectoren zijn welkom. Na de cursus weet je wat er op grote schaal in het waddengebied speelt en ken je ook de specifieke verhalen over je eigen gebied en de bezienswaardigheden die daar te vinden zijn. Ook weet je hoe je die informatie door kunt geven aan je gasten.

 

15 en 16 mei: ondernemerscursus Den Helder

Bent u ondernemer in de regio Noord-Holland? Benut de toegevoegde waarde van het waddengebied voor je bedrijfsvoering. Voor deelname betaal je slechts € 40,00 per persoon. Meld je meteen aan, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmelden kan hier. 

 

Interesse in andere regio? Geef het door!

Heb je een bedrijf in een andere waddenregio, maar ben je wel geïnteresseerd in onze ondernemerscursus? Vul dan dit interesseformulier in. Zodra er in jouw regio een training is, nemen we contact met je op.