Wat heeft de titel “Waddenzee: Mooiste Natuurgebied van Nederland” opgeleverd?

Donderdag 4 april 2019 is er in Leeuwarden een symposium met als titel ‘Wij, Waddenzee Werelderfgoed’. Het symposium is bedoeld voor ondernemers, overheden en natuurorganisaties die betrokken zijn bij de beleving van het Waddenzee Werelderfgoed. Klik hier om direct aan te melden voor het symposium. Deelname is kosteloos, maar het aantal plekken is beperkt. 

Tijdens het symposium wordt onder andere teruggekeken op wat de verkiezing van de Waddenzee als Mooiste Natuurgebied van Nederland in twee jaar heeft opgeleverd. Een van de uitkomsten is een bijdrage aan de marketingcampagne die toeristen het waddengebied moet laten ontdekken. De publiekscampagne start dit voorjaar. 

 

Duurzaam toerisme bevorderen

In 2016 werd het waddengebied uitgeroepen tot Mooiste Natuurgebied van Nederland. Doel van de verkiezing was om natuurgebieden de kans te geven zich te ontwikkelen tot een nationaal icoon. De Waddenvereniging is vanaf het begin af aan nauw betrokken. Onze inzet was gericht op het ontwikkelen van voorlichting en educatie dat een vorm van toerisme bevordert dat passend is in een natuurgebied met internationale allure. Dit vanuit de overtuiging dat het beleven van de natuur en het ervaren van de kwetsbaarheid ervan, direct bijdraagt aan een betere bescherming ervan.

 

Tips voor goed gastheerschap

Tijdens het symposium presenteert de Waddenvereniging de uitkomsten van onderzoek naar belevingsactiviteiten in het waddengebied. Onderdeel van het onderzoek is een reeks aanbevelingen voor goed gastheerschap. Interessant voor ondernemers die meer willen weten over hoe je mensen op een goede manier en met kennis van zaken het gebied kunt laten zien en beleven.

 

Doe mee aan de ondernemerstraining in 2019!

De Waddenvereniging wil in de toekomst gerichte trainingen aanbieden voor ondernemers die de waarden van het Werelderfgoed Waddenzee willen gebruiken in hun bedrijfsvoering. Dit jaar bieden we tweemaal een pilot aan van zo’n training. Klik hier voor een verslag van de eerste pilot op Ameland.

Bent u ondernemer en heeft u interesse in onze training ‘Gastheer Waddenzee Werelderfgoed’? Vul het interesse formulier ‘Gastheer Waddenzee Werelderfgoed’ in en we laten je binnenkort weten wanneer we weer een ondernemerstraining aanbieden.