Opening Afsluitdijk Wadden Center

Afgelopen weekend opende het Afsluitdijk Wadden Center de deuren voor publiek. Meer dan 3000 mensen bezochten het centrum en hebben zich helemaal kunnen onderdompelen in informatie en activiteiten over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de voor de wereld unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk zelf. De Waddenverenging verzorgde met speciaal opgeleide Vismigratieriviergidsen een programma voor kinderen.

Ook namen onze gidsen honderden mensen mee de Waddenzee op tijdens verschillende boottochten. Marien bioloog Wouter van der Heij gaf 2 keer een lezing over vissen, de Vismigratierivier en onze nieuwe actie Elke Vis Telt! We ontvingen vele betrokken leden met een speciaal arrangement. We zijn enorm blij dat we dankzij de steun van onze leden hebben kunnen bijdragen aan de inrichting van het Afsluitdijk Wadden Center en de Vismigratierivier hebben kunnen initiëren.

 

Startschot Elke Vis Telt!

De opening van het centrum vormde het startschot voor de actie Elke Vis Telt! We zijn deze actie gestart omdat we ons zorgen maken over de lage visstand in de Waddenzee. Met Elke vis telt! willen we aandacht vragen voor dit probleem. Ook zijn we op zoek naar een groep van 225 mensen die ons willen steunen in onze droom voor een robuuste Waddenzee waar elke vis telt!

 

www.elkevistelt.nl