Minister Kamp complimenteert actievoerders, maar houdt vast aan waddengas

Waddenvereniging geeft tegengas met nieuwe actie

 

‘Jullie hebben gewonnen’, zei Kamp dit weekend tegen gasTvrij Terschelling en de Waddenvereniging. Ondanks zijn complimenten voor de manier waarop er de afgelopen jaren actie is gevoerd tegen de gaswinningsplannen op het eiland, deed Kamp geen toezegging. De beide verenigingen gaan door met hun verzet tot gaswinning in het waddengebied stopt. De Waddenvereniging zet vanaf deze week een tandje bij en start met een nieuwe actie: ‘Geef tegen gas. Stop gaswinning Waddenzee’. 

 

Heel Nederland moet zo snel mogelijk van het gas af om de klimaatdoelstellingen van Parijs te kunnen halen. Alleen als regeringen 80% van de bestaande voorraden fossiele brandstoffen onder de grond laten zitten kunnen die doelstellingen gehaald worden. Het lijkt de Waddenvereniging en gasTvrij een logische stap om te beginnen in één van de meest kwetsbare natuurgebieden: de Wadden.

 

Minister Kamp was afgelopen zondag op uitnodiging van de gasTvrij Terschelling en de Waddenvereniging op Terschelling. Hij bezoekt ook andere gaswinlocaties in het gebied. Vanmiddag gaat de minister nog naar het eiland Schiermonnikoog. In totaal wil de minister gaswinning op vier nieuwe locaties in het waddengebied toestaan: bij Terschelling, Schiermonnikoog, Ternaard en Harlingen.