Kick-start je nieuwe jaar met een gesponsorde cleanup!

Wat is er mooier dan jouw nieuwe jaar te beginnen met een leeg hoofd en een leeg strand? Want als je er toch bent om die frisse neus te halen, neem dan even een zak mee om gevonden afval in te doen. Hiermee help je niet alleen de natuur, maar uiteindelijk natuurlijk ook jezelf. 

Plastic op het menu

Alle rotzooi die op het strand als in zee belandt komt, als we het niet opruimen, ook gewoon op jouw bordje. Plastic bijvoorbeeld, vergaat niet. Nooit. Het versnippert wel en valt uiteen in minuscuul kleine fragmenten die je bijna niet kunt zien. Voor vogels en vissen staat dit inmiddels op hun dagelijkse menu. En daar kunnen ze heel goed zonder. Net zoals wij.

Laat je opgeruimde afval sponsoren

Dus doe jezelf en de natuur een lol en help mee om te zorgen dat deze troep niet blijft liggen. Wil je ook de Waddenvereniging helpen om het verschil te maken? Laat dan je gevonden kilo’s sponsoren en maak een actie aan op voordewadden.nl. Dan kunnen wij nog meer acties opzetten om niet alleen op te ruimen, maar ook om mensen bewust te maken van wat er ligt en hoe ze dat zelf kunnen voorkomen.

 

Zo doe je mee

Heel simpel: haal de troep van het strand, weeg de zakken die je vol mee terug neemt en vraag je vrienden, familie, buren en collega’s om je per kilo opgehaald vuil te sponsoren. Doneer de opbrengst via Kick-start je nieuwe jaar met een gesponsorde cleanup!