Kom in actie, ook voor de Wadden!

De klimaatcrisis is nu. De zeespiegel stijgt, hitterecords sneuvelen keer op keer en het weer wordt extremer. Met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde. Oók voor al het leven in het waddengebied.

 

Waarschijnlijk doe je zelf al een heleboel om de opwarming van de aarde te stoppen, maar juist ook overheden en bedrijven moeten in actie komen. Daarom hebben we 3 manieren verzameld waarmee je de grote spelers in beweging kunt krijgen:

  • Teken de petitie Krimp de Luchtvaart
    We moeten alles op alles zetten om klimaatverandering te stoppen. Daar hoort geen groeiende luchtvaart bij, maar een krimpende luchtvaart. Teken de petitie hier.
  • Kom naar de klimaatmars op 19 juni in Rotterdam
    Kom op zondag 19 juni om 13:00 uur naar de Klimaatmars in Rotterdam. Gezamenlijk kunnen we de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven. Meer informatie vind je op klimaatmars.nl.
  • Stuur de bestuurders van Shell een kaartje
    Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze via Milieudefensie nu een kaartje.

Of…..Word onze nieuwe collega! Wil je dag in dag uit bezig zijn met het herstellen en beschermen van de Wadden? Word dan onze nieuwe collega! We zoeken een Mariene Ecoloog voor 32-40 uur per week. Meer informatie vind je hier: Vacature Mariene Ecoloog