Minister Blok komt op werkbezoek naar de Wadden

Volgende week woensdag en donderdag komt Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat naar de Wadden. Tijdens dit werkbezoek zal de Minister Harlingen en Schiermonnikoog bezoeken. De timing van dit bezoek is opmerkelijk, zo vlak na de verschijning van het meest recente wetenschappelijke rapport over klimaatverandering van het IPCC.

De Minister gaat op bezoek bij het Duitse mijnbouwbedrijf ESCO dat nog veel zout onder de Waddenzee wil weghalen de komende decennia. Ook zal de Minister op Schiermonnikoog in gesprek gaan met bewoners en de gemeente over de omstreden plannen voor het ingraven van een stroomkabel dwars door het eiland en dwars door de Waddenzee naar de Eemshaven.

Ook de Waddenvereniging zal tijdens dit bezoek met de Minister in gesprek gaan. Wat de Waddenvereniging verwacht van de Minister, is dat hij inziet dat het toestaan van grootschalige mijnbouwprojecten in combinatie met het ingraven van een stroomkabel veel te veel is voor een toch al kwetsbaar ecosysteem. Twee weken na het bezoek moet de Minister in debat met de Tweede Kamer over mijnbouw.