Waddenvereniging steunt klimaatstaking 27 september

Meer dan 50 organisaties hebben zich verenigd achter de verklaring ‘Het klimaat is van iedereen’. In deze verklaring wordt benadrukt dat klimaatverandering impact heeft op al het leven op aarde, en dat iedereen een verantwoordelijkheid heeft om hier iets aan te doen. De overheid moet hierin het voortouw nemen. Publieke actie is keihard nodig om de urgentie te onderstrepen. De Waddenvereniging ondersteunt de verklaring volledig en roept iedereen op om mee te staken op 27 september aanstaande.

 

de volledige verklaring lees je hier

 

Klimaatverandering en de Wadden

Het waddengebied is het eerste gebied in Nederland waar de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar worden. Als de zeespiegel door blijft stijgen, lopen we het risico dat bepaalde delen van de Waddenzee over 15 jaar al niet meer droogvallen. De opwarming van het water en het steeds extremer wordende weer vormen daarnaast ook grote bedreigingen voor het waddengebied. Je leest er hier meer over.

 

Hoe staak je mee?

Door op 27 september naar Den Haag te komen. Het verzamelpunt is op de Koekamp, 5 minuten lopen vanaf Den Haag CS. De staking begint om 13.00 uur. Meer informatie: www.klimaatstaking.nl

 

Meer weten?

>> 3x waarom klimaatverandering slecht nieuws is voor het waddengebied
>> Hier lees je wat de Waddenvereniging doet