Ecomare op Texel

Adres: Ruijslaan 92 in De Koog

 

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je ziet er zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen!

 

Tentoonstelling Wonderlijk Wad

Beleef de magie van de Waddenzee! De interactieve tentoonstelling Wonderlijk Wad is een ontdekkingstocht door deze unieke plek op aarde. Een wildernis in onze achtertuin, die niet voor niets de status van UNESCO Werelderfgoed heeft. Kom je kijken?

Wonderlijk Wad gaat over Werelderfgoed Waddenzee in de breedste zin van het woord. Van de geologische geschiedenis tot de dwaalgasten, van de vaste bewoners tot de doortrekkers. Je ontdekt in spelletjes welke route een kanoet jaarlijks aflegt of wanneer de steenkool onder de Waddenzee is gevormd. Een indrukwekkende timelapse film toont het getij en het steeds veranderende landschap. Ook de bedreigingen komen aan bod: klimaatverandering, vervuiling, overbevissing.

Spelletjes, filmpjes en laagdrempelige teksten maken Wonderlijk Wad geschikt voor elke leeftijd. Een introductiefilm neemt je mee door de geschiedenis van het gebied en stipt de thema’s aan die in de tentoonstelling worden behandeld. In deze film zijn prachtige natuuropnames gecombineerd met animaties en een heldere uitleg; een feest om naar te kijken. Na het kijken van de film duik je in de afzonderlijke thema’s. Wie meer wil weten kan over alle onderwerpen verdiepende informatie vinden.

In Wonderlijk Wad kun je de grootsheid van de wadden zien en ervaren. Hoe meer waardering er voor het gebied is, hoe beter het beschermd zal worden.

Zin om even te zitten met iets lekkers? Het Museumcafé van Ecomare heeft een uitgebreid assortiment broodjes, gebak, warme snacks en versnaperingen. En er is een ruime keuze uit warme en koude dranken en ijs. Bij mooi weer zit je heerlijk buiten, vanaf de picknicktafels heb je prachtig uitzicht op de zeehonden, de speeltuin en de meeuwen in de duinen. In de winkel van Ecomare is het fijn snuffelen en zijn onder andere de Wijs met de Waddenzee artikelen verkrijgbaar.

Ook WIJS partner worden?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.