De Waddenvereniging biedt gerichte trainingen aan voor ondernemers die de waarden van Werelderfgoed Waddenzee willen gebruiken in hun bedrijfsvoering.

De Waddenzee is het enige natuurgebied in Nederland dat zich Unesco Werelderfgoed mag noemen. Deze status biedt kansen voor het aantrekken, ontvangen en rondleiden van bezoekers in het waddengebied. Ondernemers kunnen zichzelf onderscheiden door gastheer van het waddengebied te zijn en informatie op maat te geven over het gebied aan bezoekers. De Waddenvereniging biedt daarvoor trainingen aan.

Gastheer Werelderfgoed Waddenzee

Ben je ondernemer en wil je de waarde van het waddengebied uitdragen aan bezoekers en bewoners? Doe dan mee aan de cursus ‘Gastheer Waddenzee Werelderfgoed’. Ondernemers uit alle sectoren zijn welkom. Na de cursus weet je wat er op grote schaal in het waddengebied speelt en ken je ook de specifieke verhalen over je eigen gebied en de bezienswaardigheden die daar te vinden zijn. Ook weet je hoe je die informatie door kunt geven aan je gasten.

Interesseformulier

Een zee aan verhalen

Waarom is het waddengebied uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed? Wat maakt de Wadden zo bijzonder? Waar kun je het beste heen om het waddengebied te beleven? Meer dan ooit is er online informatie beschikbaar over het Wad. Toch kun je Waddenzee Werelderfgoed pas écht beleven als je er bent. Ondernemers spelen daarin een cruciale rol. Als gastheer van het waddengebied kunnen zij informatie en advies op maat geven.

Tijdens de trainingen die de Waddenvereniging aanbiedt, leer je hoe je toegevoegde waarde van het landschap voor je bedrijfsvoering ten volle kunt benutten. Naast kennis gaat het in de training vooral om vaardigheden en tools waarmee je het verhaal over Waddenzee Werelderfgoed over kunt brengen op je gasten. De training is altijd toegespitst op de regio en bevat dus veel gebiedsspecifieke informatie die je direct kunt gebruiken om bezoekers een passend advies te geven.