Recordvangst bolletjesslikkers in waddengebied

Echt waar

Steeds meer vissen in de Waddenzee hebben plastic bolletjes in hun maag. Ja echt! En ook vogelmagen raken verstopt door plastic afval. Dit plastic kan overal vandaan komen: zoals visserij, vrachtschepen of huishoudelijk afval. Ook gaan er regelmatig containers overboord met kleine bolletjes die als grondstof voor plastic worden gebruikt. De kleine bolletjes worden door vissen samen met het gewone voedsel naar binnen gezogen en blijven vaak in het lichaam achter. Mogelijk met vergiftiging als gevolg. De toevoer van (micro)plastic naar zee moet worden gestopt.

Lees meer en ontdek wat we samen kunnen doen

Het kan echt beter

Niet alleen plastic afval schaadt de natuur. Het gaat ook om watervervuiling, baggeren, intensieve visserij, militaire activiteiten, massatoerisme, klimaatverandering en de stapeleffecten van al deze activiteiten bij elkaar. Niet de economie, maar de natuur moet op 1. En het mooie is, dat kan ook! We weten namelijk allang wat nodig is voor gezonde, robuuste Wadden.
Je leest er hier meer over.

Echt steunen?

Alle schadelijke activiteiten bij elkaar zijn funest voor het mooie waddengebied. Als we op deze voet verder gaan, is het op den duur gebeurd met de natuur. Help de Waddenvereniging om écht een verschil te maken. Met jouw donatie kunnen we de druk op de politiek en bedrijven opvoeren en projecten realiseren die de natuur beschermen en verbeteren.