Industrie legt beslag op Wadden

Echt waar

Het waddengebied wordt uitgeleverd aan grote mijnbouwbedrijven die gas en zout onder de wadbodem willen weghalen. Ja echt! Dat levert grote gevaren op voor ons beschermd Werelderfgoed. Bodemdaling waardoor wadplaten niet meer droogvallen en bedreigde vogelsoorten geen voedsel meer kunnen vinden. Risico op giftige stoffen die het zeewater vervuilen. Zinkgaten in de zeebodem. En dat terwijl er ook andere oplossingen zijn. Meer investeren in duurzame energie in plaats van in gaswinning. En zout winnen in minder kwetsbare gebieden.

Lees meer en ontdek wat we samen kunnen doen

 

Het kan echt beter

Het zijn niet alleen gas- en zoutwinning die de natuur schaden. Het is ook watervervuiling, baggeren, intensieve visserij, militaire activiteiten, massatoerisme, klimaatverandering, plastic afval en de stapeleffecten van al deze activiteiten bij elkaar. Niet de economie, maar de natuur moet op 1. En het mooie is, dat kan ook! We weten namelijk allang wat nodig is voor gezonde, robuuste Wadden.
Je leest er hier meer over.

Echt steunen?

Alle schadelijke activiteiten bij elkaar zijn funest voor het mooie waddengebied. Als we op deze voet verder gaan, is het op den duur gebeurd met de natuur. Help de Waddenvereniging om écht een verschil te maken. Met jouw donatie kunnen we de druk op de politiek en bedrijven opvoeren en projecten realiseren die de natuur beschermen en verbeteren.