Garnalen Waddenzee blijken stoned

Echt waar

Garnalen en andere waterdiertjes zijn aan de antidepressiva. Ja echt! Medicijnresten die we door het toilet spoelen en via ontlasting en douchen in het riool komen, belanden ook in de Waddenzee. Met grote gevolgen voor het onderwaterleven. Gedragsverandering, weefselschade, vissen worden minder vruchtbaar. Dit zorgt ervoor dat de visstand nog verder achteruit holt. En wat er gevangen wordt, belandt op ons bord. Inclusief de medicijnresten. Het is erg belangrijk dat we de vervuiling verminderen.

Lees meer en ontdek wat we samen kunnen doen

Het kan echt beter

Watervervuiling is niet het enige schadelijke voor de natuur. Het gaat ook om gaswinning, zoutwinning, militaire activiteiten, baggeren, intensieve visserij, massatoerisme, klimaatverandering, plastic afval en de stapeleffecten van al deze activiteiten bij elkaar. Niet de economie, maar de natuur moet op 1. En het mooie is, dat kan ook! We weten namelijk allang wat nodig is voor gezonde, robuuste Wadden.
Je leest er hier meer over.

Echt steunen?

Alle schadelijke activiteiten bij elkaar zijn funest voor het mooie waddengebied. Als we op deze voet verder gaan, is het op den duur gebeurd met de natuur. Help de Waddenvereniging om écht een verschil te maken. Met jouw donatie kunnen we de druk op de politiek en bedrijven opvoeren en projecten realiseren die de natuur beschermen en verbeteren.