Speciale routes

Een lichtpuntje in tijden van corona: de natuur is altijd open. De komende weken deelt de Waddenvereniging tips voor routes en mooie plekken. Liever genieten van de Wadden vanuit je luie stoel? Bekijk dat hier onze tips voor podcasts, apps en websites over het waddengebied.

Ga ja naar buiten? Doe dat dan wel verstandig:

• Vermijd drukke plekken
  • Houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Blijf thuis als je al griepverschijnselen hebt.

Check de website van het RIVM voor het laatste nieuws en richtlijnen. De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen.

Dan nog dit…

Georganiseerde excursies in de natuur gaan voorlopig niet door. De Waddenvereniging heeft alle excursies tot 31 mei geannuleerd. Er zijn gelukkig ook voldoende mogelijkheden om op eigen houtje de prachtige natuur van de Wadden te ontdekken.

Neem voldoende eten en drinken voor onderweg mee. Op dit moment zijn alle horecagelegenheden en bezoekerscentra gesloten.

Het broedseizoen is sinds 15 maart officieel begonnen. Dat betekent dat sommige delen van natuurgebieden worden afgesloten van bezoekers en op andere plekken honden verplicht aan de lijn moeten.

Wandelen Wieringen
Vanuit het grootste dorp van Wieringen, loopt een mooie route langs de Waddendijk, met uitzicht op weidevogelgebied de Broekerpolder en het kraaiengat. Behalve over dijken voert de route over boerenlandpad en door het akkerland.
Ternaard - Lauwersoog

Van mogelijke boorlocatie naar het gebied van de vooruitgang: het lauwersmeergebied. Deze wandeling leidt je langs een uitgestrekt gebied en de imposante R.J. Cleverinssluizen, waar nu hard gewerkt wordt aan het bevorderen van vismigratie.

Friesland Buitendijks

Deze route van Visit Wadden voert je over de rechte paden door het typische Bildtse landschap en langs of door het prachtige natuurgebied Noarderleech; één van de grootste kwelders van Europa en ooit het werkterrein van de slikwerkers.