Speciaal voor leden:

Tussen Slik & Zand 2021

Op zaterdag 23 oktober 2021 is op Ameland de 10e editie van het wandelevenement Tussen Slik en Zand. Kom wandelen tussen Wad en Noordzee met het unieke gebied als inspiratiebron en aandacht voor de bijzondere natuur- en cultuurwaarden op en om het eiland. Het evenement wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Waddenvereniging, Staatsbosbeheer en het Natuurcentrum Ameland.

 

Je kan kiezen uit afwisselende routes van 11, 18 en 25 km en dit jaar de jubileum wandeling van 35 km 'Om de vuurtoren'. De routes voeren over paden en trails die u via het Wad, de bossen, het duingebied, de kwelders en natuurlijk het strand laten finishen in het sfeervolle centrum van Nes. De organisatie heeft elk jaar nieuwe routes door de prachtige natuur van het eiland om zo de wandelaars te blijven verrassen.

 

Erfgoedbakens

Op de routes wordt ingezoomd op zogenaamde erfgoedbakens. Deze bakens met informatie en uitleg over de bijzondere natuur- en cultuurwaarden die de wandelaars onderweg tegenkomen staan beschreven in het fraaie routeboekje dat de deelnemers bij de start krijgen uitgereikt. Ervaar als wandelaar tijdens deze dag de verbinding met het werelderfgoed. Beleef en geniet van dit, in de wereld, unieke gebied. Niet voor niets uitgeroepen door de UNESCO tot werelderfgoed. 

 

Programma

Het evenement biedt een totaalprogramma met naast de wandeltocht, een informatief avondprogramma in het Natuurcentrum aan de vooravond van de wandeltocht, een wandelexpo bij start en finish en een festival met straatmuzikanten in het centrum van Nes. Aan de vooravond van het wandelevenement, op vrijdag, is er een gezellig avondprogramma in de ruimte van het Aquarium in het Natuurcentrum aan de Strandweg.

 

Korting voor leden van de Waddenvereniging

Maak de oversteek voor een dag of weekeinde naar Ameland en beleef de natuur en sfeer tijdens Tussen Slik en Zand 2021. De kosten voor deelname aan het wandelevenement zijn € 31,00 inclusief retour bootticket Holwerd-Ameland-Holwerd, routeboekje, verzorging onderweg en speciaal 'Tussen Slik en Zand 2021' wandelcadeau.

Leden van de Waddenvereniging ontvangen vanaf 1 april € 5,00 korting op het inschrijfgeld bij opgave van hun lidmaatschapsnummer.  U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Word nu lid en maak gebruik van deze korting!

 

Ja, ik wil mee!