Pier21

Schoolvoorstelling 'Wat 'n Wad'

Het is een onzichtbaar en daarmee onbekend probleem, de zorgwekkende toestand van de onderwaterwereld van de Waddenzee. Theatergezelschap Pier21 ontwikkelde de schoolvoorstelling Wat ’n Wad die gaat over deze bijzondere wereld. De Waddenvereniging noemt zich met trots partner van Pier21. Gezamenlijk hebben we als doel om zoveel mogelijk kinderen op een ongedwongen manier kennis te laten maken met de onderwaterwereld van het wad.

 

Jong geleerd is...

Het verbeteren van de onderwaternatuur is een kwestie van een lange adem. Daarom is het zo belangrijk om biologen en beleidsmakers van de toekomst nú al te laten zien wat er anders moet en waarom. Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging: ‘Pier21 raakt met deze voorstelling precies het verhaal wat we willen vertellen. Wij zijn blij met deze prachtige samenwerking waarbij kinderen meer leren over op welke manier de Wadden bedreigd worden, maar waarmee vooral ook de liefde voor de Waddenzee onder jeugd vergroot wordt.’ Centraal in de voorstelling staan de op het oog conflicterende belangen van toerisme en natuur. De kinderen worden uitgedaagd om mee te denken over de balans daartussen. Ze maken kennis met het rijke bodemleven en het belang van een robuust voedselweb.


In jouw klas?

Op ten minste 150 basisscholen in Fryslân nemen zo’n 10.000 kinderen van groep 5 t/m 8 aan de hand van het wonderbaarlijke verhaal over de trektocht van de paling een duik onder water. We willen scholieren in heel Nederland de mogelijkheid te geven om de schoolvoorstelling met hun klas te zien. Wat ’n Wad speelt van september 2021 t/m juni 2022 en reist langs verschillende basisscholen. Meer informatie over de voorstelling vind je op de website van Pier21.Dit doen wij!

Het totale gewicht aan vis is de afgelopen decennia met maar liefst 90 procent verminderd! De Waddenvereniging zet zich met allerlei projecten in voor een robuuste Waddenzee vol vissen in alle soorten, maten en leeftijden. Lees hier meer over onze onderwaternatuurprojecten.


Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor een maandelijkse update via WADDEN nieuws of volg ons op Twitter.