Vogelexcursie Waddenvereniging

 Excursie Beginnen met Vogelen met Bernou

Hoe houdt je de fitis en de tjiftjaf uit elkaar? Waar moet je eigenlijk op letten als je een vogel ziet? Welke vogels laten zich horen? Hobbyvogelaar Bernou Ozinga vertelt het je graag. Op dinsdag 9 mei om 19.00 uur geeft ze samen met de Waddenvereniging de excursie ‘Beginnen met Vogelen’ Hier leer je de eerste tips en trucs om met veel plezier te beginnen met ‘vogelen’.

Vogelen doe je niet per se bij het krieken van de dag. Voor beginnend vogelaars is de avond eigenlijk heel erg geschikt. De wereld wordt rustiger en de vogels laten zich nog even horen voor ze gaan slapen. Bernou neemt je in klein gezelschap tijdens een vijf kilometer lange wandeling mee op zoek naar de blauwborst en de baardman. Maar eigenlijk is het altijd een verrassing wat je te zien krijgt, dat is de charme van het vogelen.

De Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging belicht tijdens deze excursie het algemeen belang van het waddengebied op wereldschaal, en daarnaast gaat ze wat dieper in op het Lauwersmeergebied.

Als locatie voor de excursie is gekozen voor het vogelrijke Lauwersmeergebied. Voor vogelaars is dit een van de meest bijzondere gebieden van Nederland. Niet in de laatste plaats omdat de imposante zeearend, ook wel ‘vliegende deur’ genoemd, dit gebied sinds 2010 als tweede broedplaats in Nederland heeft uitgezocht. Maar je vindt er ook veel andere zang-, bos-, water- en weidevogels, omdat het gebied uit zoveel verschillende biotopen bestaat.

De excursie Beginnen met Vogelen is op dinsdag 9 mei, van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om met koffie en wat lekkers na te praten in de Visserijloods. Voor meer informatie en aanmelden: waddenvereniging.nl/agenda. Vergeet je verrekijker niet!

Bernou Ozinga (1985) is zelfstandig ondernemer. Ze haalde haar Master in Psychologie, richtte het festival Welcome to The Village in Leeuwarden op en is enorm liefhebber van vogelen. Ze vertelt graag aan iedereen die het wil horen over vogels en hoe je ze kunt herkennen. En waarom meer mensen eens zouden moeten vogelen.