Kaartverkoop locatievoorstelling Oorsprong van start!

Kom en beleef de voorstelling Oorsprong, met de kont op de dijk en de voeten in het slik

 

De kaartverkoop voor de belevingsvoorstelling Oorsprong is gestart. Deze zomer reist deze nieuwe voorstelling van BUOG, bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, langs de Waddeneilanden en het vasteland van de Waddenzee. Oorsprong is een beeldende, muzikale beleving waar je bij laag water meemaakt hoe mooi de stilte van de Waddenzee is. Kijken, ruiken, proeven, luisteren en voelen staan centraal. Via een koptelefoon hoort het publiek een nieuwe compositie. Te zien is hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waarna de mens zich dansend opricht en weer verdwijnt in het slik.

 

De voorstelling is in samenwerking met de Waddenvereniging tot stand gekomen in kader van het 50-jarig jubileum. Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging: ‘Tijdens een jubileumjaar is het goed om terug te kijken en te vieren wat er allemaal is bereikt. De rust, ruimte en ruige natuur van het wad is nog steeds geweldig en we vieren dat graag met bewoners en alle andere mensen die de Wadden in hun hart hebben gesloten. Met deze voorstelling maak je op een bijzondere manier kennis met dat wat de Waddenzee zo bijzonder maakt dat het Werelderfgoed is geworden. De dynamische processen veranderen het gebied constant. Elke dag wordt de Waddenzee als het ware opnieuw geboren. Het is precies dat wat wij al 50 jaar beschermen en nu vieren.’ BUOG maakt onder aansturing van regisseur Pieter Stellingwerf en theatervormgever Kees Botman al lange tijd theatervoorstellingen op bijzondere (buiten)locaties en onontgonnen plekken.

 

Eind augustus is de voorstelling te zien op Ameland, Terschelling en Texel. Op deze locaties kan de voorstelling gecombineerd worden met een wadexcursie door wadgidsen van de Waddenvereniging, die exact kunnen aanwijzen waar het leven ontstaat. Daarna reist Oorsprong door naar Pieterburen, Holwerd en Oosterland/Stroe. Op deze locaties gaat het publiek na de laagwatervoorstelling naar de bewoonde kant van de dijk. Hier wordt het publiek door de lokale bevolking mee op reis genomen. Met hun leven, verhalen en culturele uitingen.

 

Kaartverkoop
Kaarten voor de voorstelling Oorsprong zijn nu te koop via www.buog.nl/kaartjes. Leden van de Waddenvereniging krijgen korting. Zij worden daar rechtstreeks over benaderd via het WADDENmagazine. Word je nu online lid, dan krijg je een kaartje voor de voorstelling cadeau. Ga voor deze actie naar www.waddenvereniging.nl/voorstelling

 

Op locatie worden de kaarten aangeboden bij diverse verkooppunten op de Waddeneilanden en op het vaste land:

Terschelling: Tabakspeciaalzaak Sijpie op West Terschelling, Boekhandel Rosenberg in Midsland

Texel: Boekhandel Nauta in Den Burg
Ameland: Natuurcentrum Ameland, Boekhandel De Hoge Stoep
Holwerd: Coop Verbeek
Oosterland/Stroe: Wieringer Eilandmuseum “Jan Lont” (verkoop vanaf augustus)

 

Waar & wanneer
Ameland: 14 en 15 augustus (16.00 en 17.00 uur)
Terschelling: 18 en 19 augustus (19.00 en 20.00 uur)

Texel: 21 en 22 augustus (19.00 en 20.00 uur)

Pieterburen: 28 en 29 augustus (16.00 en 17.00 uur)
Holwerd: 2 en 3 september (19.00 en 20.00 uur)
Oosterland/Stroe: 4 en 5 september (19.00 en 20.00 uur)