Vaderdagtip! Duik de zomer in met de Werelderfgoedweken

Op zaterdag 21 juni begint de zomer én start de Waddenvereniging met de Werelderfgoedweken. Om dat te vieren bieden wij de allereerste excursie nu extra aantrekkelijk aan. Ga mee met onze Midzomernachtzeiltocht over het Lauwersmeer en neem een tweede persoon gratis mee! Een mooi cadeau voor Vaderdag.

 

De Midzomernachtzeiltocht boekt u via de website www.werelderfgoedweken.nl. Om 19.00 uur stapt u aan boord van zeilschip De Groene Eenvoud in Dokkumer Nieuwe Zijlen. Tijdens een vijf uur durende zeiltocht ervaart u hoe de langste dag overgaat in de kortste nacht van het jaar. Midden op het Lauwersmeer luiden we het begin van de astronomische zomer in.

 

Het Lauwersmeer is een afgesloten zeearm van de Waddenzee. In het landschap zijn er allerlei elementen die nog herinneren aan de periode dat het meer nog Lauwerszee heette. Op het meer zijn we ver verwijderd van de lichten van havens en steden en kunt u nog echte duisternis ervaren. Wie deze nachtelijke vaartocht helemaal onvergetelijk wil maken, neemt een duik in het donkere water van het Lauwersmeer. Een tocht die u maar één keer per jaar kunt beleven.

Twee voor de prijs van één

Normaal gesproken kost Midzomernachtzeiltocht Lauwersmeer € 69,00. Voor boekingen vanaf twee personen betaalt u nu slechts 50% van de totaalprijs. De Werelderfgoedweken zijn een initiatief van de Waddenvereniging, in samenwerking met lokale ondernemers. Tot half september kan iedereen ervaren wat de Waddenzee zo bijzonder maakt tijdens een van de 44 excursies in het hele waddengebied. Van een yogacursus op een wadplaat tot kajakexpeditie. Van culinaire sprokkeltochten tot literaire ontdekkingsreizen. De excursies worden gehouden vanaf de vastelandskust van Noord-Holland, Friesland en Groningen en vanaf de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en Ameland.