Een hele zomer lang het Werelderfgoed Waddenzee ontdekken

?

Op 21 juni aanstaande gaan de Werelderfgoedweken van start met een schitterende midzomernachtzeiltocht over het Lauwersmeer. Tot half september kan iedereen ervaren van de Waddenzee zo bijzonder maakt tijdens een reeks exclusieve excursies in het hele waddengebied. De Werelderfgoedweken zijn een initiatief van de Waddenvereniging, in samenwerking met lokale ondernemers.

5 jaar Werelderfgoed Waddenzee

De Werelderfgoedweken hebben een extra feestelijk tintje, omdat het precies vijf jaar geleden is dat de Wadddenzee werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Hiermee kwam er internationale erkenning voor de bijzondere natuurwaarden van de Wadden. De Waddenzee is het enige natuurgebied in Nederland dat zich werelderfgoed mag noemen. Het is één van de grootste wetlands op aarde met een uniek landschap en een hele rijke natuur. Onze eigen Great Barrier Reef, Yellowstone, Kilimanjaro of Serengeti. Net zo uniek, heel vlakbij en… nog nauwelijks ontdekt.

Voelen, ruiken, proeven, horen

Tijdens de Werelderfgoedweken daagt de Waddenvereniging deelnemers uit om met alle zintuigen het Werelderfgoed te ervaren. De dynamiek en geweldige natuurkrachten voelen, het stelsel van geulen en platen zien vanuit een nieuw perspectief, luisteren naar de stilte of het geluid van miljoenen vogels. Tijdens elke excursie bekijk je het waddengebied vanuit een compleet nieuw perspectief. Er is een hele wereld te ontdekken!

Uniek en eenmalig

Tijdens de allereerste Werelderfgoedexcursie luiden we meteen ook het begin van de astronomische zomer in. Een nachtelijke vaartocht over het Lauwersmeer met voor echte durfals een duik in het donkere water. Een tocht die je maar één keer per jaar kunt beleven! Maar dat geldt eigenlijk voor bijna alle excursies. Ga mee op kajakexpeditie of wadlopen naar Rottumeroog. Doe eens een yogacursus midden op een drooggevallen wadplaat of zie op een nacht duizenden vallende sterren! De excursies worden gehouden vanaf de vastelandskust van Noord-Holland, Friesland en Groningen en vanaf de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en Ameland.
Het complete aanbod staat op www.werelderfgoedweken.nl.