Meelopers gezocht: verhalende wandeling Lauwersmeergebied

HARLINGEN, 11 mei 2017 – Wie gaat er mee? Op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei, 48 jaar na afsluiting van de Lauwerszee, gaan we met een aantal gepassioneerde verhalenvertellers op pad in Zoutkamp en omgeving. Tijdens een drie uur durende rondleiding word je letterlijk en figuurlijk meegenomen in meest wonderlijke verhalen over het boeiende gebied.

Het startpunt van de tocht is om 14.00 uur bij het Visserijmuseum in Zoutkamp. Vanaf hier beweeg je je van verhaal naar verhaal, van binnen naar buiten. De wandeling eindigt om 17.00 uur.

Het gebied kent een rijke cultuurhistorie. Toen 48 jaar geleden de Lauwerszee werd afgesloten en er een einde kwam aan de periode dat de Lauwerszee onderdeel was van de Waddenzee, bezocht koningin Juliana Zoutkamp. Ze werd ontvangen met vlaggen die halfstok hingen, tekenend voor de weerstand in de gemeenschap.

Tijdens de wandeling op 25 mei wordt het unieke karakter van het gebied belicht met verhalen over bijvoorbeeld visserij, landschapsontwikkeling, de binnenhaven, de afsluiting van de Lauwerszee en het oude scheepsambacht. Deze worden verteld door mensen met heel verschillende achtergronden. Staatsbosbeheer, garnalen- en schelpdierenondernemer Matthijs van de Ploeg, het Visserijmuseum en de Waddenvereniging werken samen om er een veelzijdige ervaring van te maken.

Deelname aan de wandeling is gratis. Iedereen uit het Lauwersmeergebied is welkom, zowel degenen die het gebied als hun achtertuin beschouwen, als mensen die er graag hun vrije tijd doorbrengen. Wel graag even aanmelden. Dit doe je door je naam, woonplaats, telefoonnummer en het aantal deelnemers te mailen naar: info@visserijmuseum.com

Datum: 25 mei
Tijd: 14.00 – 17.00 uur, verzamelen om 13.45 uur.
Locatie: Visserijmuseum Zoutkamp
Deelname gratis.
Aanmelden via: info@visserijmuseum.com