Dwaalfilm Wadden

De website Dwaalfilm Wadden laat je vanuit huis ronddwalen door alles wat het waddengebied te bieden heeft. Je reist via landschapspanorama’s langs korte filmpjes en verhalen over wind, zee, zand en hun bewoners. De Waddenvereniging deelt wekelijks een bijzonder natuurmoment via haar social media.

Laat je onderdompelen

Alleen de geur mist. Verder waan je je even helemaal op een eiland, kwelder, strand of wadplaat. Al ronddwalend leer je van alles over de kracht van wind, water en getij en hoe planten en dieren zich in elk seizoen voortdurend aanpassen. Monique Moors is de drijvende kracht achter Dwaalfilm. ‘Met deze Waddenreeks neem ik mensen mee in mijn ontdekkingstocht. In een tijd waarin alles snel-snel-snel moet, wilde ik een platform maken waarop mensen tot rust kunnen komen en zich onderdompelen in de Waddennatuur.’

 

Leer meer over natuur

Met Dwaalfilm hoopt Monique Moors bij mensen nog meer interesse voor de natuur op te wekken. ‘Je leest en hoort hoe belangrijk het Waddengebied is. Het is een tussenstop voor miljoenen trekvogels, het is het meest dynamische gebied dat we hebben, het is Werelderfgoed, maar waaróm dat allemaal zo is, wordt vaak niet duidelijk als je een weekendje een eiland bezoekt. Als je meer weet, kan je er ook meer waardering voor opbrengen.’ De Waddenvereniging deelt die overtuiging en is daarom trots op de samenwerking met Dwaalfilm.

 

Ga zélf op ontdekking

De komende jaren zal Dwaalfilm Wadden uitgroeien tot een online Waddenfilm met 160 minidocumentaires van hooguit anderhalve minuut in 40 verschillende landschappen. De website biedt een overzicht van de mooiste natuurmomenten en nodigt uit om – zodra dat weer kan –  ter plekke een kijkje te komen nemen. Op een kaart is te zien waar gefilmd is. Veel plekken zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Laat je elke week verrassen!

Als je ons volgt op Facebook en/of Instagram verrassen we je elke week met een bijzonder natuurmoment in het waddengebied. Het totale overzicht van deze natuurmomenten vind je ook hier.

Mogelijk gemaakt door…

Dwaalfilm is een initiatief van Rombus Natuurfilms. De website is gratis te bezoeken. Geld en middelen voor de minidocumentaires komen van sponsors als het Waddenfonds, Provincie Noord Holland, Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten en het Groninger Landschap. Veel experts, wetenschappelijke instellingen, natuurorganisaties en de Waddenunit werken mee voor de beste plekken en mooiste momenten. Ook de Waddenvereniging werkt mee aan de filmproductie en deelt haar kennis over het gebied. De website en films worden door een klein team gemaakt. Bijna alle beelden op Dwaalfilm zijn door Monique Moors zélf geschoten.