Ga mee wadlopen vanaf Terschelling!

Heb jij ooit over de bodem van de Waddenzee gelopen? Ga in de zomervakantie met de Waddenvereniging mee wadlopen op het Waddeneiland Texel en ontdek de vele verrassingen in dit uitgestrekte natuurgebied. Liever naar het Noordzeestrand? Doe dan mee met een van onze sleepnetexcursies.  Speciaal voor kinderen is er de kinderstranddag. Alle activiteiten worden begeleid door enthousiaste en getrainde wadgidsen van de Waddenvereniging.

 

Alle excursies op Terschelling

Wadexcursie Terschelling

Durf jij een wadpier vast te houden? Heb je ooit zeesla geproefd? Weet jij waarom de wadbodem naar zwavel en ijzer ruikt? Je voelt, ruikt en proeft de Wadden tijdens een wadexcursie van de Waddenvereniging. Gidsen nemen je mee over de bodem van de Waddenzee. We laten ons verrassen door wat we tegenkomen. Daarmee is geen wadexcursie hetzelfde. Ga mee op ontdekkingsreis en ervaar al het moois van Waddenzee Werelderfgoed!

Regelmatig bieden we ook wadexcursies aan met een extraatje, zoals een wadproeverij, dauwexcursies, avondexcursies, een excursie waarbij je in stilte de Wadden beleeft of tijdens het Gouden Uur voor de allerbeste foto’s.

Boek nu jouw wadexcursie

Sleepnetexcursie Terschelling

Weet jij welke dieren er allemaal leven in het ondiepe water van de Noordzee waarin jij zwemt? Je ontdekt het tijdens deze excursie van de Waddenvereniging. Met een speciaal visnet vangen we dieren die in ondiep water leven. Je helpt vanaf het strand mee met het voortslepen van het net. Heremietkreeftjes, allerlei soorten visjes, garnalen, kwallen en krabben: het is altijd weer een verrassing wat er wordt gevangen. De gids benoemt alle dieren en vertelt hoe ze leven. Een leerzame excursie voor jong en oud.

Boek nu jouw sleepnetexcursie

Kinderstranddag Terschelling

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud en durf jij zonder je ouders op avontuur? Wij zoeken jonge ontdekkingsreizigers voor een spannende expeditie naar een groot en uitgestrekt natuurgebied: het strand. Hier valt van alles te onderzoeken. Met gidsen van de Waddenvereniging ga je schatgraven, jutten of ontdek je welke planten en dieren er leven in het zand of in de zee. Daarnaast is er genoeg tijd voor verschillende spellen, sterke verhalen en lekker chillen.

Boek nu de kinderstranddag

Jut Safari Terschelling

Samen met Eco Safari Terschelling bieden wij de Jut Safari aan. Beleef de wildernis van het eiland Terschelling en help tegelijkertijd de kust schoon te maken. Je rijdt in een fluisterstil elektrisch terreinvoertuig over onverharde paden. Via de duinen en de bossen ga je naar een afgelegen strand om afval te jutten. Natuurgidsen begeleiden deze avontuurlijke reis en laten je het wildlife van het eiland zien. Deze activiteit is onderdeel van het project jut, een initiatief van de Waddenvereniging.

Boek nu jouw Jut Safari
Wat je lief is, wil je beschermen. Daarom vinden we het belangrijk dat je het waddengebied kunt beleven. De Waddenvereniging biedt excursies en  activiteiten aan, waarbij we je laten zien hoe bijzonder de Waddennatuur is die om onze bescherming vraagt.

 

Bekijk álle activiteiten
De rust, ruimte en ruige natuur van de Wadden zijn uniek in de wereld. Het waddengebied staat ook onder grote druk. Om het waddengebied ook voor de toekomst te kunnen behouden, is het belangrijk dat een groeiende groep Nederlanders zich bewust is van het belang van de Waddenzee en het nodig vindt dat het waddengebied wordt beschermd. Daar zetten wij ons voor in.

Dit zijn onze grootste zorgen

Sinds 2009 is de Waddenzee door Unesco aangewezen als Werelderfgoed. Het is het enige natuurgebied in Nederland dat deze bijzondere status heeft. De Waddenzee wordt nu wereldwijd erkend als uniek natuurgebied waarvan het van groot belang wordt geacht om het te behouden.

3x waarom Waddenzee Werelderfgoed