Wadlopen vanaf Texel en Terschelling

Ga met ons mee wadlopen!

Ga in de zomervakantie met de Waddenvereniging mee op wadexcursie en ontdek de vele verrassingen in dit uitgestrekte natuurgebied. We gaan wadlopen en stoppen op verschillende plekken waar de gids uitleg geeft over het wad, het getij en andere bijzonderheden. Regelmatig bieden we ook wadexcursies aan met een extraatje, zoals dauwexcursies, avondexcursies of een wad proeverij. Liever naar het Noordzeestrand? Doe dan mee met een van onze sleepnetexcursies. Speciaal voor kinderen is er de kinderstranddag. Alle activiteiten worden begeleid door enthousiaste en getrainde wadgidsen van de Waddenvereniging.

Machen Sie in den Sommerferien mit dem Wattenverein einen Wattausflug und entdecken Sie die vielen Überraschungen in diesem riesigen Naturschutzgebiet. Wir werden auf dem Watt wandern und an verschiedenen Stellen anhalten, wo der Guide das Watt, die Gezeiten und andere Details erklärt. Wir bieten auch regelmäßig Wattwanderungen mit dem gewissen Extra an, wie zum Beispiel Tauwanderungen, Abendwanderungen oder eine Wattverkostung. Sie möchten lieber an den Nordseestrand? Dann nehmen Sie doch an einer unserer Schleppnetz-Exkursionen teil. Speziell für Kinder gibt es einen Kinderstrandtag. Alle Aktivitäten werden von begeisterten und ausgebildeten Wattführern des Wattenverein überwacht.

Texel en wadlopen

Wat je lief is, wil je beschermen. Heb jij ooit op de bodem van de Waddenzee gestaan? Of ben je benieuwd naar de dieren op het Noordzeestrand? Onze enthousiaste en goed opgeleide wadgidsen op Texel nemen je graag mee voor een onvergetelijke ervaring. Ontdek waarom het belangrijk is om het waddengebied met zijn allen te beschermen. Ga mee wadlopen en ervaar al het moois én kwetsbaars van dit werelderfgoed.

Op Texel verblijven onze wadgidsen gedurende de zomervakantie op Camping De Krim in De Cocksdorp waar ze ook regelmatig excursies op de camping geven. Hier ben je altijd welkom om een kijkje te nemen.

Een excursie boeken kan op de camping en via onderstaande link. Het wadlopen start vanaf monument De Schicht bij De Cocksdorp. Bij vragen zijn de wadgidsen bereikbaar op telefoonnummer +31 6 300 888 91.

Excursie op Texel boeken

Terschelling en wadlopen

Wat je lief is, wil je beschermen. Heb jij ooit op de bodem van de Waddenzee gestaan? Of ben je benieuwd naar de dieren op het Noordzeestrand? Onze enthousiaste en goed opgeleide wadgidsen op Terschelling nemen je graag mee voor een onvergetelijke ervaring. Ontdek waarom het belangrijk is om het waddengebied met zijn allen te beschermen. Ga mee wadlopen en ervaar al het moois én kwetsbaars van dit werelderfgoed.

Op Terschelling verblijven onze wadgidsen gedurende de zomervakantie op Camping Nieuw Formerum in Formerum. Hier ben je altijd welkom om een kijkje te nemen. De gidsen vertellen graag over de dieren die we hier in het aquarium houden.

Een excursie boeken kan op de camping en via onderstaande link. Het wadlopen start vanaf de Strieper Kwelder. Bij vragen zijn onze wadgidsen bereikbaar op telefoonnummer +31 6 302 284 43.

Excursie op Terschelling boeken

Lezer of lid?

Het waddengebied met al je zintuigen beleven en daarbij stilstaan bij het belang van de Waddenzee op wereldschaal, is en blijft de beste manier om de liefde voor het wad te vergroten. Als je voelt wat er op het spel staat, zul je eerder geneigd zijn om het waddengebied te beschermen.

Steun je ons werk en ben je lezer van het magazine WADDEN? Dan krijg je 20% korting op de wadexcursies van de Waddenvereniging. Je vindt de kortingscode in het magazine WADDEN van juni 2023. Wil je het magazine ook ontvangen? Schrijf je dan hier in.