Gratis app: Wadvogels

Ken jij de gratis app Wadvogels al? Hiermee kun je heel gemakkelijk de vogels in het waddengebied herkennen en krijg je ook nog tips waar je ze het beste kunt spotten. De app is geschikt voor je smartphone én tablet.

Vogels herkennen

Miljoenen vogels strijken jaarlijks in het waddengebied neer om te eten, broeden of rusten. Het is een heerlijke plek om vogels te kijken. De app Wadvogels is een digitale vogelgids en vogelherkenningsapp ineen. In de app staan 190 vogelsoorten met heldere beschrijvingen, illustraties én het geluid van de vogel. Daarnaast kun je met een slimme determinatietool in vier stappen uitvinden welke vogel je eigenlijk voor je ziet. Zo ontdek je de enorme vogelrijkdom van de Wadden en leer je alle steltlopers, eenden en andere soorten uit elkaar te houden en herkennen.

 

Beste vogelkijkplekken

In de app zit ook een gps-functie waarmee je naar de beste vogelkijkplekken in het waddengebied wordt geleid. Per gebied staat beschreven welke bijzondere vogels je er kunt vinden. Heel behulpzaam daarbij is de getijdenfunctie. Met één druk op de knop weet je wanneer het hoogwater of laagwater is. Dat is handig, want met hoogwater zitten vogels in de polder, of dichter bij de dijk en laten ze zich goed bekijken. Met laagwater zitten veel groepen vogels ver uit de kust.

Gratis download

De app Wadvogels is gratis te downloaden via de App Store, Google Play of de Windows Phone Store. De iOS en Android versie van de app is ook speciaal geoptimaliseerd voor gebruik op tablets. Dus thuis kun je ook alvast je vogelkennis over de wadvogels ophalen op groot tabletformaat.