Vogelinformatiecentrum op Texel

Texel is een vogelrijk eiland. Er zijn inmiddels bijna 400 vogelsoorten waargenomen. En het heeft de langste  vogelboulevard van Europa met meer dan 20 kijkpunten. Het vogelinformatiecentrum laat je door het organiseren van verschillende vogelexcursies zien en beleven hoeveel verschillende vogelsoorten je kunt waarnemen zonder de natuur te verstoren.

Vogelexcursies met de bus of te voet

In de maand mei is de variatie vogelsoorten het grootst. Veel wintervogels zijn er nog of trekken door naar het noorden, terwijl ook de meeste zomervogels alweer gearriveerd zijn. Het voorjaar is ook de tijd dat de meeste vogels uit volle borst zingen en zich mooi laten zien. Het festival is voor de beginnende vogelaar tot expert, jong tot oud. Elke natuurliefhebber en ontdekker is welkom.

Tijdens het Wadden Vogelfestival kun je kiezen uit bus excursies en wandelexcursies. Tijdens de bus excursies ga je met een exclusieve minibus met (rekening houdend met de dan geldende maatregelen) maximaal 6 mensen circa 3 uur op pad om vogels te kijken. In het weekend van 6 en 7 mei staan alle bus excursies zoveel mogelijk in het teken om veel verschillende vogels aan je te laten zien. Daarom is vooraf niet duidelijk aan te geven waar de gids je naar toe zal brengen. Maar dat je veel verschillende soorten zal zien is zeker!

Lezersvoordeel magazine WADDEN

Lezers van WADDEN ontvangen 10% korting op vogelexcursies in de maanden mei en juni met een speciale kortingscode. Deze kortingscode kun je vinden in het magazine WADDEN van maart 2023. Heb je vragen? Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 0517 493 693 of een e-mail sturen.

Bestellen tickets vogelexcursies