Openluchtbioscoop op Vlieland

Podium Vlieland is het filmhuis en theater van Vlieland. De Volkskrant zette Podium al eens op de lijst met de tien leukste, kleine theaters. En volgens Monique van de Ven is het de mooiste bioscoop van Nederland.

Filmprogramma deze zomer

De hele zomervakantie gratis films kijken. Voor alle eilanders en badgasten organiseert Podium Vlieland samen met de Waddenvereniging, Staatsbosbeheer en Into The Great Wide Open tijdens de zomervakantie de openluchtbioscoop. Iedere dinsdag en zaterdag een gratis toegankelijke filmvoorstelling in de natuur op Vlieland.

Voor alle eilanders en badgasten organiseert Podium Vlieland samen met de Waddenvereniging, Staatsbosbeheer en Into The Great Wide Open tijdens de zomervakantie iedere dinsdag en zaterdag een gratis toegankelijke filmvoorstelling. Bij mooi weer worden de films vertoond in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen draaien de films in de overdekte Zaal 1 van Podium Vlieland in de Dorpsstraat (zelfde aanvangstijd, vol=vol).

Elke zaterdag staan films op het programma met echte Vlielander onderwerpen: de relatie tussen mens en natuur, het samenleven met de elementen, onze band met water. Denk dan aan films met overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden, prachtige eilanden en ontroerende verhalen. Op dinsdag staan de betere muziekfilms op het programma.

Zaterdag: speedcollege Waddenvereniging

Op een aantal zaterdagen in de zomervakantie biedt de Waddenvereniging voorafgaand aan de filmvoorstellingen een kort Waddencollege aan. De data zijn zaterdag 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus en 19 augustus. 

In samenwerking met Dwaalfilm Wadden biedt de Waddenverenging voorafgaand aan elke film op zaterdag een reeks mini-documentaires aan over het leven in en op het wad. Leef mee met de zeehondenpups, leer hoe wind en getij het eiland vormgeven en herken de trekvogels die het waddengebied bevolken.

Praktische informatie

  • De locatie van de openluchtbioscoop (zaal 2) van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast uitkijkpost Sjouwermansbol bij de jachthaven, aan de weg tussen helikopter landingsplaats en bedrijventerrein.
  • In juli start de film om 22:30 uur en in augustus om 22:00 uur.
  • Bij lage temperaturen of regen wordt de voorstelling verplaatst naar de bioscoopzaal (zaal 1) van Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Aanvangstijden blijven hetzelfde. Voor de bioscoopzaal geldt vol = vol.
  • Programmawijzigingen worden door Podium Vlieland bekend gemaakt via Facebook en Twitter op de dag van de voorstelling.