Hi-Lo Kunstmanifestatie

Van mei t/m oktober op Schiermonnikoog

Hi-Lo is een nieuwe, ambitieuze beeldende kunstmanifestatie rond de Waddenzee. Van 1 mei t/m 1 oktober 2023 vindt Hi-Lo voor het eerst plaats. In Noord-Holland, op de Afsluitdijk, in Friesland en Groningen veranderen de kuststrook en de Waddeneilanden in een grote expositieruimte.

 

De Bakens

Hi-Lo voert je als bezoeker mee naar bijzondere locaties in de buitenlucht, en naar binnen bij grote en kleine instellingen in dit uitzonderlijke gebied, dat Unesco Werelderfgoed is. Het effect van het waddengebied is onmiskenbaar voor iedereen die er komt; er is letterlijk en figuurlijk ruimte. De eerste editie krijgt de naam Het Grotere Noorden en draait om het begrip ‘geestverruiming’. Zo verschijnen er een aantal spectaculaire tijdelijke kunstwerken in de buitenlucht; de Bakens. Tot en met 30 juni 2023 projecteren zes kunstenaars hun licht[1]kunstwerken op de Zuidertoren op Schiermonnikoog, een van de Bakens. Deze projecties vinden plaats tijdens de ‘nautische schemering’, als de zon al even onder is.

WINACTIE!! Maak kans op een arrangement voor 2 personen

We mogen onder de lezers van het magazine WADDEN 2x een arrangement voor 2 personen verloten. Dit arrangement bestaat uit boottickets en een overnachting in Strandhotel Om de Noord op Schiermonnikoog. De kunstmanifestatie is gratis te bezichtigen.

De winactie is gesloten. Alle deelnemers ontvangen bericht in week 18.