Vismigratierivier beleven

Bij Kornwerderzand, op de grens van zoet en zout, is er van alles beleven op het gebied van vismigratie. Dat begint met een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center. Hier is een interactieve expositie te zien. De Waddenvereniging en It Fryske Gea bieden met goed opgeleide natuurgidsen in en rond het centrum allerlei activiteiten aan.

Afsluitdijk Wadden Center
Het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand heeft een interactieve beleefexpositie waar je met droge voeten het Wad en de nieuwe Vismigratierivier kunt ervaren.
College Vismigratierivier
De verborgen onderwaterwereld is veel complexer en interessanter dan je waarschijnlijk in eerste instantie dacht. Tijdens dit college krijg je uitgebreid uitleg over deze reislust.
Wandelexcursie

Wil jij weten hoe de Vismigratierivier werkt? Je hoort het tijdens deze wandelexcursie. Als kers op de taart, waaien we nog even uit op het dak van het Afsluitdijk Wadden Center. 

Voor jonge onderzoekers

Jonge onderzoekers opgelet! In het Afsluitdijk Wadden Center kun je met proefjes en verhalen als het ware in de huid van de trekvis kruipen. Je gaat ruiken, proeven, stempelen en puzzelen. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Groepsaanvragen
Maak van je bedrijfsbijeenkomst, familie- of vriendenuitje een bijzonder evenement. Onze deskundige natuurgidsen zijn geboren verhalenvertellers en getraind om interactieve excursies te begeleiden of een college te geven.
Na 2024...
Naar verwachting is de Vismigratierivier in 2024 klaar. Daarna is Nederland een fantastisch natuur- en beleefgebied rijker. Op vier plekken bij de Vismigratierivier wordt het verhaal verteld over het leven van de vissen onder water.