Lutz Jacobi stopt per 31 december als directeur

Lutz Jacobi stopt per 31 december 2022 als directeur van de Waddenvereniging. Na een rijk werkzaam leven, waarvan ruim 16 jaar met grote inzet voor de Wadden, gaat Lutz met pensioen. Vanaf haar aantreden als Kamerlid in 2006 heeft Lutz zich hard gemaakt voor de bescherming van de Wadden. Dit leverde haar de titel ‘Waddenkoningin’ op, die ze altijd met trots gedragen heeft, omdat de Wadden haar dierbaar zijn.


Bevlogen team

Per 1 mei 2018 trad Jacobi aan als directeur van de Waddenvereniging. Een functie die ze met grote passie vervuld heeft en nog tot eind dit jaar zal blijven uitoefenen. ‘Ik vind het geweldig dat ik me als directeur van de Waddenvereniging met een bevlogen team én samen met bewoners, ondernemers en liefhebbers heb mogen inzetten voor het gebied dat me zo nauw aan het hart ligt.’, zegt de vertrekkend directeur.

Afscheidsinterview

Kim van Nieuwaal, bestuursvoorzitter: ‘Met het vertrek van Lutz Jacobi verliezen we een bevlogen directeur. Wij zijn haar ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor de Wadden en de Waddenvereniging betekend heeft’. In het decembernummer van WADDEN magazine verschijnt een afscheidsinterview met Lutz. Tot die tijd zal zij zich uiteraard hard blijven maken voor de Wadden en gaan we op zoek naar een nieuwe directeur.