Ga jij ook voor #wadminder?

In de nacht van 1 op 2 januari 2019 verloor het vrachtschip MSC Zoe 342 zeecontainers boven de Waddeneilanden in de Noordzee. Iedereen die de enorme ravage na de containerramp heeft gezien, is geconfronteerd met ons eigen consumeergedrag. Dat kan #wadminder toch? Doe mee en start een sponsoractie. 

Hoe kun je meedoen?

Meedoen kan op verschillende manieren. Koop wat minder spullen. Ruil spullen in plaats van ze nieuw te kopen. Verkoop wat je niet meer gebruikt en maak zo een ander blij. Doe mee aan een van de opruimacties. Start je sponsoractie en zamel geld in voor de Wadden. Om je alvast op een idee te brengen hebben we een aantal opruimacties in het waddengebied voor je op een rijtje gezet. 

  • Op zaterdag 7 maart organiseert Landschap Noord-Holland samen met de Waddenvereniging de jaarlijkse opruimactie op Balgzand. Met het voorjaar in aantocht willen we het gebied klaarmaken voor de komst van de broedvogels. In totaal moet er meer dan 5 kilometer dijk en schor opgeruimd worden.  Help je mee? Meld je hier aan.
  • De Waddenvereniging sluit zich op zaterdag 14 maart tijdens NL Doet aan bij de grote schoonmaakactie van IVN en Staatsbosbeheer in het Nationaal Park Lauwersmeer.  Ieder jaar komt er veel zwerfvuil in dit natuurgebied terecht. Help je mee? Aanmelden kan hier
  • Eveneens op zaterdag 14 maart organiseert Natuurmonumenten in het kader van NL Doet twee grote schoonmaakacties op het strand van Schiermonnikoog. Hiermee wordt voor het begin van het broedseizoen het hele Noordzeestrand van west naar oost schoongemaakt. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Reserveer hier.

Laat je sponsoren

Geweldig als je meedoet aan een van de schoonmaakacties. Wil je je impact nóg groter maken, laat je dan door vrienden en familieleden sponsoren voor je inzet. Met de opbrengst kan de Waddenvereniging een verschil maken in het tegengaan van (plastic) vervuiling in het waddengebied. Lees hier hoe je een sponsoractie kunt starten.

 

Dit is waarom

Ons verzet is simpel: als er geen vraag is naar producten van overzee, dan ook geen transport. Veel kleine stapjes kunnen zo uiteindelijk tot grote veranderingen leiden. Samen gaan we voor #wadminder.